Шмигаль назвав причини бойкоту російської вакцини Спутнік V
Категорія
Політика
Дата публікації

Шмигаль назвав причини бойкоту російської вакцини Спутнік V

Шмигаль назвав причини бойкоту російської вакцини Спутнік V
Джерело:  online.ua

Український уряд не передбачає навіть можливості для придбання російської вакцини “Спутнік V” проти коронавірусу COVID-19 та нагадав про кілька причин для такої позиції.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній Раді

За словами політика, реальна ефективність та рівень безпеки застосування скандального російського препарату не були доведені. Водночас на міжнародному ринку існують безліч препаратів, які належним чином пройшли усі необхідні випробування без жодної пропаганди й маніпуляцій.

“Як ми вже говорили, не пройдена третя стадія клінічних досліджень, незрозуміла ефективність, тобто ми не знаємо даних про ефективність цих вакцин. Але ключове питання — ми не будемо купувати вакцину у країни-агресора. Ми про це говорили вже не один раз. Є альтернативи, є світові вакцини, з надвичайно високим, перевіреним, зрозумілим ступенем ефективності, безпеки”, - підкреслив Шмигаль.

Вакцинація в Україні

Станом на другу половину травня 2021 року українська влада законтрактувала до 42 мільйонів доз вакцин від коронавірусної хвороби різних виробників. Йдеться про прямі домовленості з компаніями та глобальну ініціативу COVAX.

Масова кампанія зі щеплення населення проти коронавірусу COVID-19 стартувала 24 лютого. Цьому днем раніше передувало надходження першої партії вакцини — Covishield, виготовленою на індійських потужностях за офіційною ліцензією AstraZeneca.

Що відомо про Спутнік V

Перша російська вакцина стала перш за все одним із засобів надзвичайно потужної пропагандистської кампанії Кремля. Про її ефективність, яка нібито перевищує всі західні аналоги, посадовці різного рівня почали говорити ще до того, як були проведені будь-які дослідження з цього приводу.

Також різні претензії до методів оцінки лунали до російських фахівців з різних країн, спеціалізованих видань та організацій.

Речник президента Дмитро Пєсков, наприклад, зневажливо прокоментував критичну публікацію у визнаному науковою спільнотою журналі The Lancet щодо “Спутніка”. Коли ж видання оприлюднило результати певної стадії досліджень препарату, Кремль згадав про нього як про “авторитетний журнал”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?