Шмигаль оцінив, коли чекати нових змін Конституції України
Категорія
Політика
Дата публікації

Шмигаль оцінив, коли чекати нових змін Конституції України

Український прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що розраховує на прийняття нових змін у Конституцію вже протягом літа. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

За його словами, йдеться про зміни стосовно децентралізації влади до початку виборчого процесу на місцевих виборах.

"Коронакриза внесла свої корективи в усі плани, які у нас були. В ідеалі, хотілося б це зробити до виборчого процесу, до липня", - підкреслив Шмигаль.

Прем'єр пояснив, наразі влада веде реформу децентралізації — незабаром сформують весь перспективний план областей для переходу до наступного етапу, вже виборчого процесу.

Загальна кількість спланованих громад - 1 300, станом на кінець травня вже створені 1 029 з них. Частка конфліктних суб'єктів сягає 110. Конфліктні інциденти у суб'єктах провокують "місцеві еліти".

Шмигаль зауважив, що "для такої глобальної реформи 8% напруги у громадах – це прийнятний показник". наразі серед посадовців триває обговорення щодо характеру субрегіонального рівню адміністративного устрою. У майбутньому виділять три варіанти устрою.

"На мою думку, субрегіональні утворення потрібні, адже 1 300 громадам буде важко домовлятися і приймати спільні рішення. Бюджетів у районі не повинно бути, але цей об'єднавчий і координаційний елемент повинен залишитися", - додав прем'єр.

Нагадаємо, місцеві вибори по всій Україні плануються на жовтень-2020.

Як повідомляв ONLINE.UA, 19 травня очільник президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія виступив із ще однією гучною заявою — він наголосив, що заплановані на кінець жовтня місцеві вибори перенести та зупинити неможливо. За словами Арахамії, при цьому говорити про проведення виборів у режимі онлайн ще рано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?