Шмигаль відповів, коли у домівках українців запустять опалення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шмигаль відповів, коли у домівках українців запустять опалення

Шмигаль відповів, коли у домівках українців запустять опалення
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів виступили із заявою щодо періоду, в який розпочнеться активний опалювальний сезон - для цього існують певні умови, що передбачають середньодобову температуру нижче 8 градусів тепла упродовж трьох діб.

Джерело: засідання уряду

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, відповідні умови передбачено чинним законодавством.

“Опалення місцева влада включить, як тільки середньодобова температура впаде нижче 8 градусів, як і має бути згідно з законом, і буде триматися так не менше трьох днів”, - уточнив голова уряду.

Він додав, наразі триває повномасштабна підготовка до нового зимового сезону і цей процес добігає кінця.

“Готовність - понад 90% по всій країні, а деякі міста готові практично на 100%”, - наголосив прем’єр.

Шмигаль водночас звернув увагу на наявність у підземних сховищах до 18,8 мільярда кубометрів газу, а державних коштів для придбання додаткового палива у разі необхідності також достатньо.

Міністру енергетики Герману Галущенку голова уряду доручив займатися інформуванням українського суспільства стосовно поточного стану підготовки до опалювального сезону 2021-2022 років.

“Вважаю за необхідне інтенсифікувати комунікацію в цьому напрямі, оскільки в суспільства постійно виникають такі запитання. Тому зараз даю доручення міністру енергетики Галущенку звернути увагу на належне виконання завдань із підготовки до сталого проходження осінньо-зимового періоду та щоденно інформувати суспільство про стан підготовки”, - підкреслив Шмигаль.

Передбачається, що голова Міненерго має робити відповідні звіти перед українським населенням щотижня.

“Особливу увагу звернути на рівень накопичення вугілля на теплових станціях, перспективи та джерела його постачань, а також на фінансову спроможність енергогенеруючих компаній закуповувати це вугілля”, - уточнив прем’єр-міністр.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?