Шок попереду. Експерти Bloomberg відреагували на стрімке падіння курсу рубля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шок попереду. Експерти Bloomberg відреагували на стрімке падіння курсу рубля

Шок попереду. Експерти Bloomberg відреагували на стрімке падіння курсу рубля
Джерело:  online.ua

Як зазначають експерти інформаційної агенції Bloomberg, екстрене підвищення ставки Центрального банку РФ не допомогло зміцнити рубль на тлі його стрімкого падіння. Ба більше, наголошується, що долар і євро уже відновили зростання на Московській біржі.

Джерело:  Bloomberg, росЗМІ

Стрімке падіння курсу рубля — як реагують іноземні експерти

На переконання старшого стратега з ринків, що розвиваються, RBC Bluebay Asset Management Тімоті Еша, підвищення ставок у країні-агресорці жодним чином не зможе врятувати ситуацію з курсом.

Вони можуть лише тимчасово пригальмувати темпи девальвації ціною повільнішого зростання ВВП, - заявив він Bloomberg

Він також звернув увагу на те, що головна проблема - це війна і санкції, саме тому Центробанк не може нічого зробити.

Шок від падіння рубля ще попереду

За словами опитаних експертів, ключовий ефект курсового шоку ще попереду.

Аналітики також наголошують, що девальвація обіцяє економіці розгін інфляції, який громадяни РФ уже незабаром зможуть відчути на своїх гаманцях.

Вони також прогнозують, що все це почне відбуватися в найбільш невдалий для Путіна момент - перед президентськими виборами-2024.

Ефект перенесення в споживчі ціни досягне піку через приблизно шість місяців після курсового шоку. А споживча довіра, цілком можливо, буде на мінімумі перед президентськими виборами в березні 2024 року - зазначає економіст по Росії Bloomberg Economics Олександр Ісаков.

Що важливо розуміти, після екстреного засідання ЦБ ключову ставку було збільшено з 8,5% до 12% річних. Курс долара, який вранці впав до 95,11 рубля, до 13.23 мск зріс до 98,17 рубля.

Ба більше, євро подорожчав до 107,36 рубля, хоча в перші години торгів опустився нижче 104 рублів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?