Шольц та фон дер Ляєн закликають створити "план Маршалла" для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц та фон дер Ляєн закликають створити "план Маршалла" для України

Шольц та фон дер Ляєн закликають створити "план Маршалла" для України
Джерело:  online.ua

Німецький лідер Олаф Шольц та очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликали створити новий "план Маршалла" для відбудови України, у якому офіційний Брюссель відіграватиме особливу роль.

Джерело: Frankfurter Allgemeine Zeitung

Фон дер Ляєн і Шольц вимагають створити план Маршалла для України

Шольц та фон дер Ляєн звертають увагу на те, що члени "Великої сімки" та офіційний Брюссель вже надали Києву понад 35 мільярдів євро екстреної допомоги, "щоб допомогти Україні задовольнити її нагальні фінансові потреби".

Крім цієї невідкладної допомоги, ми повинні вже зараз думати про відновлення країни, навіть якщо мир ще здається далеким. Відновлення зруйнованого житла, шкіл, доріг, мостів, інфраструктури та енергопостачання – за все це треба братися вже зараз, щоб країна змогла швидше стати на ноги. Тому що Україні потрібна перспектива, що вона зможе знову економічно зростати, щойно закінчиться війна, – озвучили свою думку з цього приводу німецький канцлер та глава ЄК.

На переконання європейських лідерів, впоратися з відбудовою України, враховуючи те, що збитки сягають не менш як 350 мільярдів євро, не здатні самотужки ані сам офіційний Київ, ані його окремі партнери.

Саме тому, як вважають Шольц та фон дер Ляєн, Євросоюз, "Група семи" та наші партнери повинні разом долучитися до цього важливого процесу.

Звичайно, до цього процесу повинні приєднатися міжнародні фінансові інституції та провідні міжнародні організації. І в довгостроковій перспективі вкрай важливо, щоб приватні донори та компанії інвестували у відновлення України, – підсумували лідер ФРН та очльниця Єврокомісії у спільній статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?