Шольц заступився за Меркель після її заяв щодо РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Шольц заступився за Меркель після її заяв щодо РФ

Шольц заступився за Меркель після її заяв щодо РФ
Джерело:  online.ua

Німецький лідер Олаф Шольц не приховує, що підтримує політику своєї попередниці Ангели Меркель щодо примирення з країною-агресоркою Росією.

Джерело:  Süddeutsche Zeitung

Шольц підтримує позицію Меркель стосовно Росії

Спроба примирення ніколи не може бути помилковою, як і спроба мирно порозумітися. Я бачу себе близьким до своєї попередниці, – заявив канцлер ФРН.

Однак, що важливо розуміти, Олаф Шольц зовсім по-іншому оцінює енергетичну політику щодо Росії останніх років.

Але в німецькій економічній політиці було помилкою, що ми надто сконцентрували свої енергопостачання на Росії, не будуючи необхідної інфраструктури, щоб у разі чого можна було швидко змінити курс, - наголосив німецький канцлер.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Ангела Меркель почала захищати свою критиковану політику щодо Росії і відмовилася вибачитися. Олаф Шольц також захищає рішення колишньої канцлерки виступати проти процесу вступу України в НАТО у 2008 році.

Ангела Меркель (фото — flickr.com)

Критеріям для вступу в НАТО повинна відповідати кожна держава, яка хоче приєднатися до альянсу. Вступ України до НАТО не стояв на порядку денному. Це знали всі, включно з президентом Росії. Тим абсурдніше, що Путін виправдовував свій напад на Україну тим, що в якийсь момент Україна може якось раптом опинитися там, - заявив чинний німецький лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?