Шойгу відзначився черговою цинічною брехнею щодо війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Шойгу відзначився черговою цинічною брехнею щодо війни в Україні

Шойгу відзначився черговою цинічною брехнею щодо війни в Україні
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони РФ Сергій Шойгу на фоні гучних та ганебних провалів кремлівської армії у війні проти України цинічно збрехав про умисне гальмування Кремлем військових дій із метою мінімізації жертв серед мирного населення.

Джерело: РІА Новини

Кремль намагається виправдати поразки окупаційної армії у війні 

У ході спецоперації ми суворо дотримуємося норм гуманітарного права. Удари наносяться високоточною зброєю по об'єктах військової інфраструктури Збройних сил України – пунктах управління, аеродромах, складах, укріпрайонах, об'єктах військово-промислового комплексу. При цьому робиться все, щоб уникнути жертв серед мирних громадян, безумовно, це сповільнює темпи наступу, але ми йдемо на це свідомо, - безсоромно збрехав керівник Міноборони країни-агресорки.

За його словами, військові кремлівської армії на окупованих територіях нібито проводять "системну роботу з налагодження мирного життя", зокрема, надають гуманітарну допомогу місцевому населенню, відновлюють інфраструктуру та системи життєзабезпечення.

При цьому він додав, що українські війська нібито "застосовують тактику випаленої землі, грубо порушують міжнародні норми, діють як терористи".

А постачання Заходом озброєння Україні, за словами Шойгу, нібито "множить кількість жертв і затягує військовий конфлікт на території цієї країни".

Російський міністр оборони також заявив, що "Київ, побоюючись викриття, розправляється із власними солдатами, які здаються в полон".

У той же час, співробітники СБУ завадили кремлівським агентам ФБС влаштувати  постановчі "акції протесту" в Україні на День Незалежності у Київській, Житомирській і Полтавській областях.

Служба безпеки України запобігла планам ФСБ використати родичів українських військових для загострення суспільно-політичної ситуації у Київській, Житомирській і Полтавській областях напередодні 24 серпня, - повідомляють в СБУ.

В СБУ з"ясували, що за задумом ФСБ, "мітингувальники" мали активно критикувати та засуджувати військове командування України, а організатори планували відзняти це на відео.

Вони прагнули створити "потрібний контент" для російських пропагандистів, а ті своєю чергою - максимально поширити його через інтернет і підконтрольні їм ЗМІ, - зазначають у відомстві.

Організаторами псевдоакцій мали стати колишні учасники ГО "Журналісти Стремоусова". Наразі їхній лідер Кирило Стремоусов виконує обов'язки "заступника окупаційної військово-цивільної адміністрації" у Херсоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?