Шрі-Ланка оголосила дефолт
Категорія
Світ
Дата публікації

Шрі-Ланка оголосила дефолт

Шрі-Ланка оголосила дефолт
Джерело:  online.ua

12 квітня Міністерство фінансів Шрі-Ланки офіційно заявило, що призупиняє виплати за зовнішнім боргом, а також попередило інвесторів про дефолт.

Джерело: Bloomberg

Шрі-Ланка попередила інвесторів про дефолт

За словами економічних аналітиків, необхідність оголосити дефолт полягає у політичній кризі та бажанні зберегти валютні резерви. Згідно з останніми даними, вони становлять менше 2 млрд доларів та протягом останнього місяця скоротилися на 16%.

Що важливо розуміти, резерви необхідні в першу чергу для закупівлі продовольства та палива. Наголошується, що продовольство та паливо дорожчає швидкими темпами через війну в Україні.

За словами журналістів, дефолт Шрі-Ланки не став несподіванкою. У Мінфіні заявили, що виплати за всіма зовнішніми боргами будуть заморожені на певний період для правильної реструктуризації зобов'язань.

Шрі-Ланка переживає найважчу економічну кризу через пандемію COVID-19. Країна залишилася без туристів, що призвело до зупинки надходження іноземної валюти. На Шрі-Ланці вже другий місяць продовжуються масові акції протесту.

Не можна також не згадати про те, що 9 квітня офіційно стало відомо, що рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Росії в іноземній валюті із CC/C до SD/SD, що є оголошенням вибіркового дефолту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?