Штучний інтелект одним фейковим фото обвалив фондовий ринок США
Категорія
Технології
Дата публікації

Штучний інтелект одним фейковим фото обвалив фондовий ринок США

Штучний інтелект одним фейковим фото обвалив фондовий ринок США
Джерело:  online.ua

Іноземні експерти та програмісти неодноразово попереджали про небезпеку, яку становить штучний інтелект для людства. Їхні слова підтверджує нещодавній інцидент, який стався у Штатах. ШІ створив фейкове фото, на якому був зображений "вибух" біля будівлі Пентагона. Світлина миттєво розлетілася соцмережами й навіть спровокувала короткотривалий обвал Фондового ринку США. 

Джерело: The Verge

Фото з фейковим вибухом біля Міноборони США налякало американців

За словами журналістів, це зображення швидко поширили десятки облікових записів у соцмережах, а також навіть окремі ЗМІ.

На фото видно величезну хмару диму біля будівлі й стверджується, що біля Пентагону стався вибух уранці 22 травня.

Представники поліції Арлінгтона миттєво відреагували на цей фейк та заявили, що зображення і пов'язані з ним заяви є фальшивими.

Жодного вибуху чи інциденту на території Пентагону або поблизу неї не відбувається, і немає ніякої безпосередньої загрози або небезпеки для громадськості, – йдеться в офіційній заяві поліції.

Фейкове фото створив штучний інтелект

Що важливо розуміти, зображення, яке наробило стільки галасу в США, є роботою штучного інтелекту.

Зокрема програмісти звернули увагу на те, що колони будівлі на фейковій фотографії різняться за розміром, паркан в деяких місцях зливається з тротуаром, машини зливаються в одну безформну масу тощо.

Фейкове фото вибуху біля Пентагона (фото - twitter.com)

Цю світлину поширили десятки акаунтів у соціальних мережах, а також російська пропагандистська агенція RT, яку читає понад 3 млн осіб. Згодом вона видалила цей допис.

Окрім того, повідомляється, що фейкову новину про вибух уперше опублікував Twitter-акаунт @DeItaone (сторінка вже видалена) о 10:06 ранку. Після цього почався обвал фондового ринку США, однак йому вдалося швидко відновитися після спростування інформації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?