Шуфрич став власником 60% акцій Першого незалежного: колектив сам попросив
Категорія
Політика
Дата публікації

Шуфрич став власником 60% акцій Першого незалежного: колектив сам попросив

Шуфрич став власником 60% акцій Першого незалежного: колектив сам попросив
Джерело:  online.ua

Народний депутат із фракції ОПЗЖ і голова парламентського комітету з питань свободи слова Нестор Шуфрич став власником 60% акцій телеканалу "Перший незалежний", який організували працівники і менеджери телеканалів NewsOne, Zik і 112 Україна, що потрапили під санкції РНБО на початку лютого цього року.

Джерело: пресслужба Шуфрича.

"Сьогодні я прийняв пропозицію від журналістів колективу телеканалу Перший незалежний про входження до складу співвласників з мажоритарною часткою. Відразу ж підписав угоду про моє невтручання в редакційну політику журналістського колективу", – зазначив Шуфрич.

Нардеп заявив, що таким чином він хоче "підтримати журналістський колектив у його прагненні говорити правду, якою б вона не була", і додав, що усвідомлює ризики, пов'язані з цим рішенням.

Також він підкреслив, що не має фінансових зав’язків з Росією.

"Відразу хочу відзначити, що у мене немає ніяких фінансових інтересів з Російською Федерацією, зробити з мене терориста буде неможливо!", - зазначив Шуфрич.

Тож тепер Нестор Шуфрич став власником 60% каналу, частка творчого колективу становить 40%".

Нацрада призначила каналу перевірку

Зазначимо, що СБУ звернула увагу на структуру власності телеканалу «Перший незалежний» (ТОВ «Тайм медіа») і повідомила Національну раду з питань телебачення і радіомовлення про необхідність влаштувати перевірку.

Для з’ясування, чи має діяльність телеканалу суперечності із законом, Національна рада під час засідання 16 вересня призначила телеканалу позапланову виїзну перевірку.

Нагадаємо, 2 лютого 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти соратника Віктора Медведчука Тараса Козака і власника телеканалів NewsOne, Zik і 112 Україна. Того ж дня канали припинили своє мовлення на телебаченні.

26 лютого Павло Єгоричев, який є директором ТОВ "Новий формат ТВ" та головою у ТОВ "ТВ Вибір", які входять до медіагрупи Тараса Козака, став керівником ТОВ "Тайм Медіа" й львівського каналу "Перший незалежний".

Того ж дня почалося мовлення "Першого незалежного" у новому форматі, проте за годину його відключили.

Читайте також:

  • Команда Венедіктової завершила слідство щодо Медведчука та Козака.

  • РНБО відповіла, чи діють насправді санкції проти Медведчука.

  • Шуфрич вперше прокоментував ДТП за участю свого сина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?