Шведська компанія PriceRunner подала мільярдний позов проти Google
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шведська компанія PriceRunner подала мільярдний позов проти Google

Шведська компанія PriceRunner подала мільярдний позов проти Google
Джерело:  online.ua

Керівництво шведської компанії PriceRunner офіційно підтвердило, що позивається до американської корпорації Google й вимагає компенсацію у розмірі 2,1 мільярда євро через використання сервісу порівняння цін.

Джерело: сайт PriceRunner, Фейсбук-сторінка CNBC

Компанія PriceRunner вимагає від Google 2,1 млрд євро компенсації

За словами представників шведської компанії, головна причина позову - висновок Європейського суду загальної юрисдикції, який встановив, що американська корпорація порушувала антимонопольне законодавство Євросоюзу, маніпулюючи результатами пошуку на користь своїх власних сервісів порівняння покупок.

Керівництво PriceRunner звинувачує Google у тому, що вона заподіяв шкоду європейським споживачам, які переплатили при здійсненні онлайн-покупок, а також безпосередньо компанії PriceRunner і іншим службам порівняння цін.

Рішення Комісії ЄС означає, що будь-яка компанія, яка постраждала від зловживань Google, має право вимагати від Google відшкодування збитків. Позов PriceRunner спрямований на те, щоб змусити Google виплатити компенсацію за прибуток, який PriceRunner втратив у Великій Британії з 2008 року, а також у Швеції та Данії з 2013 року.

За порушення до 2020 року (включно з відсотками за 2021 рік) PriceRunner оцінює загальні збитки в 2,1 мільярда євро (22 мільярди шведських крон). Компанія, заручившись підтримкою провідних юридичних та фінансових консультантів, ретельно підготувала позов і очікує, що процес триватиме декілька років.

Це також питання виживання для багатьох європейських підприємницьких компаній і можливостей працевлаштування у сфері високих технологій. Якщо американським технологічним гігантам, завдяки положенню на ринку, майже рівному монополії, буде дозволено робити все, що їм заманеться, і маніпулювати ринками, ми майже напевно можемо розраховувати на те, що багато технологічних компаній в Європі постраждають, — виступив з коментарем з цього приводу генеральний директор PriceRunner Мікаель Ліндал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?