Швеція передала Україні 10 танків Stridsvagn 122
Категорія
Світ
Дата публікації

Швеція передала Україні 10 танків Stridsvagn 122

Швеція передала Україні 10 танків Stridsvagn 122
Джерело:  online.ua

Швеція передала Україні 10 танків Stridsvagn 122 з вже навченими екіпажами. Танки перебувають в Україні вже деякий час. 

Джерело: пресслужба Збройних сил Швеції

Україна отримала шведські танки

Україна отримала 10 шведських танків Stridsvagn 122, укомплектовані українськими екіпажами, які пройшли навчання у Швеції.

Ми дали їм все, що могли, – чудову техніку і хороші знання. Ми бажаємо їм успіхів у звільненні своєї країни, – сказав командувач операціями штабу сухопутних військ Матс Людвіг.

Танки перебувають в Україні вже деякий час. Шведські військові стежать за українськими колегами в соціальних мережах, наскільки це можливо.

Танки Stridsvagn 122: що відомо

Stridsvagn 122 (Strv.122A) — шведський основний бойовий танк третього покоління, що є ліцензованим німецьким танком Леопард 2А5, в конструкцію якого внесено різні зміни. Посилена ходова частина, передня частина танка оснащена додатковими модулями бронювання, дах захищений від атак з верхньої півсфери, замість фар встановлені прожектори квадратної форми, робочі місця екіпажу обладнані ременями безпеки, встановлена французька система пуску димових гранат GALAX, що дозволяє відстрілювати димові та фугасні.

Всього було вироблено 122 танки, при цьому 29 штук зібрано у ФРН, решта — у Швеції.

Stridsvagn 122 надійшов на озброєння шведських ЗС у 1996 році, до 1998 року налічувалося 180 танків, а до 2022 року — 120 одиниць, десяту частину вирішили передати ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?