Швейцарія не дозволила Іспанії реекспортувати зенітні гармати до України
Категорія
Світ
Дата публікації

Швейцарія не дозволила Іспанії реекспортувати зенітні гармати до України

Швейцарія не дозволила Іспанії реекспортувати зенітні гармати до України
Джерело:  online.ua

10 лютого Швейцарія повідомила, що відхилила запит Мадрида дозволити Іспанії реекспортувати в Україну зенітні гармати швейцарського виробництва.

Джерело: Reuters

Швейцарія відмовила Іспанії у передачі зброї Україні

У січні Іспанія звернулася до уряду Швейцарії з проханням дозволити їй відправити в Україну дві 35-мм зенітні установки.

Раніше Швейцарія наклала вето на запити Данії та Німеччини, які хотіли надіслати швейцарську бронетехніку та боєприпаси для допомоги Україні.

Закон Швейцарії про військові матеріали не дозволяє експортувати військові матеріали, якщо країна призначення бере участь у внутрішньому чи міжнародному збройному конфлікті.

Запит Іспанії про відмову від зобов'язань щодо нереекспорту був розглянутий у світлі тих самих критеріїв, що й експорт військових матеріалів зі Швейцарії. Тому відповідь на запити була негативною, - заявив уряд у п'ятницю.

Швейцарія може зняти заборону на поставки озброєнь Україні

Питання розміщення зброї стає чутливою темою в Швейцарії, оскільки її населення все більше виступає за скасування поточних обмежень.

Політики країни також почали кампанію за внесення змін до закону, питання обговорюється парламентом.

Однак серед представників парламенту країни поки не має єдності в цьому питанні.

Нещодавно у парламенті країни було представлено законопроєкт, який дозволив би уряду реекспорт швейцарської зброї до країн із такими ж демократичними цінностями, як у Швейцарії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?