Швидкий вступ України в Євросоюз неможливий — експерт
Категорія
Політика
Дата публікації

Швидкий вступ України в Євросоюз неможливий — експерт

Швидкий вступ України в Євросоюз неможливий — експерт
Джерело:  online.ua

Колишній президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер попереджає українців та міжнародну спільноту про те, що швидкого вступу України до Європейського Союзу не буде.

Джерело: Luxemburger Wort

Експерт заявив про неможливість швидкого вступу України в ЄС

Ексглава Єврокомісії звертає увагу на те, що Україна отримала статус кандидата на вступ до ЄС у рекордно короткі терміни і це рішення було правильним з боку Брюсселя.

Я вважаю, що Україні потрібна перспектива вступу. Але я дуже засмучений необачністю багатьох політиків, які також активно діють на Заході, які хочуть, щоб Україна приєдналася до ЄС якнайшвидше. Я цього не бачу, - зазначив Жан-Клод Юнкер.

На його переконання, перемовини з командобю диктатора Володимира Путіна про припинення війни наразі є неможливими.

Факт полягає в тому, що Путін і російське керівництво в цілому не демонструють жодної волі до реальних мирних переговорів, - заявив Жан-Клод Юнкер.

У Литві закликають до початку перемовин про вступ України в ЄС

Що важливо розуміти, прем'єр-міністр Латвії Кріш'яніс Каріньш пропонує розпочати перемовини про вступ України до Європейського союзу ще цього року, навіть якщо бойові дії ще тривають.

Протягом цього року, навіть якщо військові дії все ще тривають, ми повинні офіційно розпочати переговори про вступ України до ЄС - зазначив політик.

За його словами це важливо зробити з трьох причин.

 По-перше, тому що це допоможе зміцнити моральний дух і рішучість української армії і народу не піддатися російській агресії.

По-друге, початок переговорів посилить мету і темпи необхідних реформ, які Україна, як і будь-яка інша країна-кандидат, повинна пройти, щоб отримати право на вступ до ЄС. І, по-третє, результат успішної заявки України на вступ до ЄС додасть необхідної сили та економічного потенціалу нашому спільному ринку. Виграш для всіх, - пояснив Каріньш.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?