Сили оборони за добу знищили 600 солдат РФ та 89 одиниць техніки — зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили оборони за добу знищили 600 солдат РФ та 89 одиниць техніки — зведення Генштабу

Сили оборони за добу знищили 600 солдат РФ та 89 одиниць техніки — зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Протягом минулої доби на передовій відбулось понад 35 бойових зіткнень. Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали 15 авіаударів по окупантам

Авіація сил оборони за минулу добу завдала удару по пункту управління ворога, 8 ударів по районах зосередження особового складу та 6 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Протягом доби нашими захисниками було знищено 3 ударних БпЛА противника типу “Шахед-136”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили:

  • 4 пункти управління,

  • 3 засоби протиповітряної оборони,

  • 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях,

  • 4 станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетного та 72 авіаційних удари, здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Ситуація на напрямках

На Волинському та Поліському напрямка х оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Гур’їв Козачок і Піщане Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку авіаудари зафіксовано біля Тернів, Вільшаної та Кислівки, а артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Красне Перше, Фиголівка, Дворічна, Западне, Куп’янськ, Одрадне, Кислівка Харківської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки Луганської області та Лимана, Ямполя, Сіверська, Спірного та Роздолівки Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали населені пункти Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Спірне, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку  українські захисники успішно відбили атаки противника в районах північно-західніше Оріхово-Василівки, південніше Іванівського та західніше Кліщіївки.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, ЗСУ успішно відбили атаки російських військ в районі Первомайського.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районах Красногорівки та Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Малої Токмачки, Оріхова, Лобкового Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 35 населених пунктів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?