Сили Оборони знищили 54 із 69 ворожих ракет: підсумки масованої атаки по областях
Категорія
Україна
Дата публікації

Сили Оборони знищили 54 із 69 ворожих ракет: підсумки масованої атаки по областях

Сили Оборони знищили 54 із 69 ворожих ракет: підсумки масованої атаки по областях
Джерело:  online.ua

29 грудня під час чергової російської масованої ракетної атаки по Україні було випущено 69 крилатих та зенітно керованих ракет — українські сили ППО знищили 54 ворожі ракети.

Джерело: Міноборони України

ЗСУ знищили 54 із 69 російських ракет

Сьогодні вранці агресор здійснив пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктам енергетичної інфраструктури нашої країни.
За попередніми даними, всього було застосовано в ударі 69 ракет. Силами і засобами Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети, — повідомив Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Що відомо про наслідки російського масованого удару по Україні?

Київ та Київська область

У повітряному просторі столиці було зафіксовано 16 ворожих ракет — усі були знищенні силами ППО. У столиці уламками збитих ракет пошкоджено три приватні будинки та автомобіль у Дарницькому районі, пошкоджено промислове підприємство у Голосіївському районі, пошкоджено дитячий майданчик у Печерському районі. Відомо про трьох постраждалих, серед них 14-річна дівчинка.

На Київщині пошкоджено 10 приватних будинків у Бучанському районі, один – у Вишгородському. Також у Фастівському районі уламками пошкоджений один медичний заклад.

Івано-Франківська область

Підтверджена робота ППО. Як повідомляється, одна російська ракета поцілила прямо в житловий будинок в області і не вибухнула.

Також російські військові поцілили в енергетичний об'єкт в області, повідомила керівниця Івано-Франківської ОВА Онищук.

Одеська область

Підтверджена робота ППО. За інформацією Одеської ОВА, над територією області було збито 21 російську ракету.

Уламки пошкодили житловий будинок в одній із громад. Також зафіксовано влучання в енергетичний обʼєкт області, аварійні служби працюють на місці.

Львівська область

Підтверджена робота ППО. За інформацією Львівської ОВА, знищено 70% ракет, які летіли над областю. Ракети пошкодили об'єкт енергетичної інфраструктури. Інформації про потерпілих на зараз немає.

Мер Львова Андрій Садовий повідомив, що у 90% містян зараз перебувають без електроенергії.

Харківська область

У Харкові пролунала серія вибухів, за попередніми даними, є прильоти в Слобідському районі.

Житомирська область

Підтверджена робота ППО. Завдяки успішній роботі сил протиповітряної оборони, жоден з об’єктів інфраструктури Житомирщини не постраждав

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?