Сильний спалах на Сонці — на Землі вирує потужна магнітна буря
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сильний спалах на Сонці — на Землі вирує потужна магнітна буря

Сильний спалах на Сонці — на Землі вирує потужна магнітна буря
Джерело:  online.ua

Сильний спалах на Сонці призвів до потужної магнітної бурі на Землі 19 вересня. Наслідки цієї події метеозалежні відчуватимуть ще протягом двох діб.

Джерело: Meteoagent

На Землі вирує потужна магнітна буря

Потужна магнітна буря накрила Землю 19 вересня через сильний спалах на Сонці. Її вплив триватиме 20 і 21 вересня.

Про це свідчать дані порталу Meteoagent. Згідно з ними, геомагнітний сплеск у вівторок оцінюється на рівні К-індексу 7 (сильний).

Протягом трьох попередніх днів (16, 17, 18 вересня) магнітосфера також була збудженою та оцінювалася на рівні К-індексу 6 (помірний шторм).

Зі свого боку The Watchers зазначає, що виверження сонячної нитки розпочалося 16 вересня і призвело до гало-коронального викиду маси.

За прогнозами астрономів, серйозні магнітні бурі відбудуться також в останні дні вересня, зокрема, з 26 по 28 вересня. Останній шторм очікується 30 вересня, він буде слабким.

Фото: meteoagent.com/solar-flares-storms

Як покращити своє самопочуття під час магнітної бурі

Найбільше магнітні бурі впливають на метеочутливих людей, вагітних жінок, людей з хронічними захворюваннями. У такі дні вони можуть скаржитися на головний біль, безсоння, "стрибки" тиску та інші симптоми. Водночас науковці ще вивчають питання про те, чи насправді коливання магнітосфери здатні впливати на стан здоров'я.

Можуть бути коливання тиску, невпевнені психологічні стани. Напевне, якийсь вплив є, але він дуже складний і непрямий, а опосередкований. Інколи до нас телефонують медики з лікарень перед складними операціями, щоб проконсультуватись, – розповів директор Астрономічної обсерваторії Львівського національного університету імені Івана Франка Богдан Новосядлий.

У період магнітних бур радять дотримуватися основних принципів підтримки здоров'я, зокрема, висипатися, збалансовано харчуватися, відмовитися від жирної та гострої їжі, алкоголю та кави, пити більше води та уникати надмірних фізичних навантажень. Також рефлексотерапевти радять щодня приділяти по п'ять хвилин дихальній гімнастиці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?