Магнітні бурі насуваються на Україну — небезпечні дати
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Магнітні бурі насуваються на Україну — небезпечні дати

Магнітні бурі насуваються на Україну — небезпечні дати
Джерело:  online.ua

На Україну насуваються нові геомагнітні бурі, які дадуть про себе знати на початку поточного місяця. Збудженої магнітосфери слід очікувати уже 1 лютого.

Джерело: Лабораторія рентгенівської астрономії Сонця

Магнітні бурі насуваються на Україну — що важливо знати

Варто звернути увагу на те, що перша магнітна буря відбудеться вже 2 лютого. За словами експертів, протягом лютого їх буде дві, проте слабкої інтенсивності. Окрім того, наголошується, що магнітні бурі у лютому відбудуться через спалах на Сонці, який стався ще 30 січня.

Під час нього викинуло хмару плазми. Джерелом вибуху стала велика пляма на Сонці. Тривалий спалах продовжувався понад 4 годин. Багато людей скаражаться на мігрені та сильний головний біль саме в цей період, але підтверджень, що саме активність Сонця викликає ці симптоми – вкрай мало, - йдеться в повідомленні.

До слова, колишня глава МОЗ Уляна Супрун стверджує, що вплив магнітних бур на організм – це просто ще один міф.

Магнітні бурі у лютому 2022 року (фото - tesis.lebedev.ru)

Електромагнітна активність на Сонці відбувається постійно, внаслідок цього процесу відбувається викид коронарної маси. І якщо вона досягає Землі, то починає взаємодіяти з магнітним полюсом нашої планети, що викликає полярне сяйво, а не мігрень, – заявляла нещодавно експертка.

За словами Уляни Супрун, магнітосфера нашої планети нейтралізує електромагнітний вплив Сонця, тому "малоймовірно, що його може відчувати організм людини".

Не можна також не згадати про те, що оприлюднений 5 років звіт Гарвардської школи здоров'я підтверджує теорію, що погода не впливає на біль в спині і суглобах. Вчені звертають увагу на те, що є дуже багато інших чинників, які позначаються на самопочутті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?