Силовики обстріляли протестувальників з бойової зброї - шокуюче зізнання режиму Лукашенка
Категорія
Світ
Дата публікації

Силовики обстріляли протестувальників з бойової зброї - шокуюче зізнання режиму Лукашенка

Силовики обстріляли протестувальників з бойової зброї - шокуюче зізнання режиму Лукашенка
Джерело:  online.ua

Напередодні білоруська влада все ж таки визнала використання гумових куль для придушення протестів по всій країні. Вже у середу, 12 серпня, офіційний Мінськ оголосив про використання вогнепальної зброї. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство внутрішніх справ республіки.

Представники влади назвали інцидент вимушеним — нібито на силовиків кинулися люди, озброєні арматурою.

"Попереджальні постріли вгору їх не зупинили. Для захисту життя й здоров'я робітників зброї було використано на ураження. Один з нападників поранений", - проінформували в МВС.

Жодних інших подробиць резонансного випадку не оприлюднено. тільки відомо, що він стався у місті Брест.

Нагадаємо, тисячі людей по всій Білорусі почали виходити з протестами на вулиці своїх міст після президентських виборів 9 серпня — одразу після закриття виборчих дільниць ввечері. Вони заявили про невизнання підсумків голосування й звинуватили режим Олександра Лукашенка у фальсифікації.

Силовики протягом трьох днів діють надзвичайно жорстким чином — вони стріляють по протестувальниках гумовими кулями, кидають їх під ноги світло-шумові гранати, лупцюють кийками — чи навіть руками й ногами. Масові затримання відбуваються прямо на вулиці, ймовірно, до рук правоохоронців потрапляють навіть не пов'язані з акціями люди.

Нагадаємо, ЦВК присудила перемогу Лукашенко з понад 80% голосів. Його головна опонентка Світлана Тихановська отримала близько 10% - вона залишила країну після тиску режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA міжнародна спільнота робить усе можливе, аби зупинити насилля проти мирних мітингувальників у Білорусі. Після чисельних закликів до команди чинного президента Олександра Лукашенко ЄС вирішив діяти рішуче та не чекати слушного моменту.

12 серпня офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ Євросоюзу терміново зберуться на надзвичайну відеоконференцію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?