Сина Януковича заочно арештували у справі Межигір’я
Категорія
Політика
Дата публікації

Сина Януковича заочно арештували у справі Межигір’я

Сина Януковича заочно арештували у справі Межигір’я
Джерело:  online.ua

Вищий антикорупційний суд заочно обрав сину експрезидента України Віктора Януковича Олександру запобіжний захід у вигляді арешту у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір'я.

Джерело: повідомлення ВАКС.

"У середу, 13 жовтня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання детектива НАБУ та обрав сину колишнього Президента України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України", - йдеться в повідомленні.

У САП зазначили, що син разом із батьком підозрюється в незаконному використанні комплекса споруд державної резиденції “Межигір’я” на території Вишгородського району. Збиток, завданий ними державі, оцінюється в суму понад пів мільярда гривень.

Кримінальна справа проти Януковича і його сина

Нагадаємо, 25 серпня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) України дозволив заочне розслідування щодо експрезидента України Віктора Януковича та його сина у справі про заволодіння резиденцією «Межигір'я».

Раніше Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура подали до Вищого антикорупційного суду клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою президенту-втікачу Віктору Януковичу та його синові.

У відомстві зазначали, що вони є підозрюваними у справі щодо заволодіння резиденцією Межигір'я шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Дії експрезидента кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», ч.3 ст. 209 ККУ («Відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом»), його сина – за цими же статтями як співучасника.

7 жовтня суд заочно арештував Віктора Януковича у справі Межигір’я.

НАБУ розслідує справу з грудня 2019 року, матеріали кримінального провадження вже налічують понад 1500 томів.

Читайте також:

  • Верховний Суд ухвалив нове рішення по справі про держзраду Януковича.

  • Президент-втікач Янукович неочікувано звернувся до усіх українців.

  • Печерський суд ухвалив важливе рішення проти Януковича.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?