Синоптики попереджають про істотне похолодання в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають про істотне похолодання в Україні

Синоптики попереджають про істотне похолодання в Україні
Джерело:  online.ua

Українські синоптики попереджають, що в Києві та Київській області 23 листопада очікується перший мокрий сніг, а також суттєве похолодання.

Джерело: Фейсбук-сторінка Українського гідрометеорологічного центру, Фейсбук-сторінка Наталки Діденко

 Як в Україні зміниться погода

Синоптики звертають увагу на те, що на дорогах можлива ожеледиця, також прогнозуються пориви вітру. Експерти ствреджують, що сніжитиме у столиці та області увесь день. Нічна температура в області тепер триматиметься на рівні 0 – 5 градусів морозу, а денна – в межах 1 градусу морозу – 4 градусів тепла.

В українській столиці буде дещо тепліше: вночі температура знижуватиметься до 0 – 2 градусів морозу, а вдень – до 1 – 3 градусів тепла.

З цим прогнозом погоджується синоптикиня Наталка Діденко. Проте, за її словами, опади у Києві будуть незначними.

"В Україну йде похолодання. Але не остаточне)) 23-го листопада у більшості областей температура повітря протягом дня становитиме лише +1+5 градусів, на північному сході подекуди навіть 0-3 градуси морозу. Карта. У південній частині та на Закарпатті буде тепліше, +6+11 градусів. Опади передбачаються у вівторок у західних, північних областях, у південній частині, а також на Луганщині та Донеччині. У центральних областях та на Харківщині суттєві опади малоймовірні", - прогнозує Наталка Діденко.

За її словами, у західних областях після дощу та мокрого снігу опади припиняться, однак залишиться сильний північно-західний вітер.

Окрім того, наголошується, що 24-го листопада, погоду України визначатиме антициклон, що отримав назву Walpurga.

"Буде справді високий атмосферний тиск, суха, без опадів, погода. Хіба що вночі місцями випаде сніг у центральних областях. Температура повітря буде низькою. Найближчої ночі очікується від 3 тепла до 3 морозу, у східних областях, на Полтавщині та Сумщині 3-9 градусів морозу. Завтра вдень у більшості областей України передбачається 0-5 градусів тепла", - попереджає експертка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?