На Буковелі та Попі Івані падає сніг
Категорія
Україна
Дата публікації

На Буковелі та Попі Івані падає сніг

На Буковелі та Попі Івані падає сніг
Джерело:  online.ua

Українські Карпати засипає снігом. Так, на популярному гірськолижному курорті "Буковель", що в Івано-Франківській області, вранці 12 жовтня пішов сніг. Також сніжить на горі Піп Іван.

Джерело: Facebook курорту та Чорногірського гірського пошуково-рятувального поста.

"Перший сніг вкриває схили курорту! Вже зовсім скоро траси будуть готові до катання. А поки, подивіться як світ вкривається білосніжною ковдрою!", - написали на сторінці в соцмережі курорту.

На горі Піп Іван Чорногірський також падає сніг, хмарно і туманно. Температура повітря -1°С, інформує Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост.

Зазначимо, що Піп Іван Чорногірський має висоту 2028 м, він розташований на межі Івано-Франківської і Закарпатської областей.

Гірськолижний курорт "Буковель" розташований на висоті 920 метрів біля підніжжя гори Буковель неподалік села Поляниця. Найвища точка курорту, г. Довга – 1372 м.

Мокрий сніг очікують і 13 та 14 жовтня

Зазначимо, що синоптики прогнозують мокрий сніг в гірських районах Львівської області також 13 та 14 жовтня. Тим часом в південних регіонах країни очікується до 18 градусів тепла.

За даними синоптиків, 13-14 жовтня в Україні хмарно з проясненнями. 13 жовтня помірні дощі, у південних, центральних, Харківській та Сумській областях вдень місцями значні дощі; вночі у західних, більшості північних та східних областей без істотних опадів; 14 жовтня вночі помірні дощі, у західних та південних областях, вдень в Україні без істотних опадів. Температура вночі 4-9° тепла (13 жовтня на півдні країни до 11°), у західних, північних областях, 14 жовтня на Правобережжі 1-6° тепла; вдень 8-13°, у південно-східній частині 12-17°. У Карпатах без істотних опадів, лише вдень 13 жовтня дощ та мокрий сніг; температура вночі та вдень від 2° морозу до 3° тепла. Вітер в Україні буде переважно північно-західний, 7-12 м/с.

Перший сніг в Україні

Нагадаємо, перший сніг цього року випав 22 вересня у Карпатах. Як повідомляв Чорногірський гірський пошуково-рятувальний пост, цього дня на горі Піп Іван Чорногірський пішов сніг, температура повітря опустилася до -4°С.

Читайте також:

  • В Україну йдуть перші заморозки: в яких областях зіпсується погода.

  • Зникнення міст, посухи і лісові пожежі – експерти дали прогноз щодо зміни клімату в України.

  • Синоптики попереджають про різку зміну погодних умов в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?