В Україну йдуть перші заморозки: в яких областях зіпсується погода
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україну йдуть перші заморозки: в яких областях зіпсується погода

В Україну йдуть перші заморозки: в яких областях зіпсується погода
Джерело:  online.ua

Завтра, 28 вересня, і післязавтра, 29 вересня в більшості областей України суттєво похолодає. На сході, півночі та в центральних областях очікуються заморозки.

Джерело: УкрГідрометцентр

На територію Україні суне антициклон з північних широт, впродовж тижня він посилюватиметься, його центр зміститься до Лівобережжя України. Відповідно у більшості областей атмосферний тиск зростатиме, а на небі ставатиме все менше хмар, повідомили синоптики.

І саме за таких погодних умов можуть відмічатися заморозки у деяких регіонах. 29-30 вересня очікуються заморозки 0-5 градусів у північних, східних та центральних областях на поверхні грунту, у північно-східних областях місцями і в повітрі.

Завтра у північно-східних областях та Карпатах вдень невеликий дощ. На наступні два дні опадів не прогнозують. Температура вночі +2+8 тепла, на узбережжі морів до +12.

Загальний прогноз на осінь

Відомий народний синоптик Леонід Горбань здійснив свій прогноз на осінь. Наприкінці першого місяця осені він передбачав холодну погоду, яка зберігатиметься і у жовтні.

Зокрема, Леонід Горбань дає такий прогноз:

  • у вересні: в останній тиждень вересня вересня і до кінця місяця буде похмуро та холодно.

  • у жовтні: 1-4 - холодно, похмуро, 5-6 та 8-10 - дощі, 11-19 - похмуро, холодно, 14 - заморозок, 20, 22-23 та 26 жовтня - дощі, 27 і до кінця місяця буде сухо, але холодно.

  • у листопаді: 1-4 - похмуро, дощі, 4-15 - холодно, нічні заморозки, 8-10 - дощі та мокрий сніг, 14 - сніг, 16 і до кінця місяця - мороз, 20, 24, 25 - сніг.

Рекордно спекотне літо

Варто зазначити, що літо цього року видалося рекордно спекотним. Синоптики зафіксували, що липень 2021 року був найспекотнішим на планеті за всю історію погодних спостережень. Вчені попереджають, що це може свідчити про невідворотні зміни в кліматі, наслідки яких нам ще доведеться спостерігати найближчим часом.

"У цьому випадку перше місце - це найгірше місце", - сказав вчений Рік Спінрад, що представляє Американську Національну адміністрацію океанів та атмосфери. "Липень, як правило, є найтеплішим у світі місяцем у році, але липень 2021 року перевершив себе як найспекотніший липень за всю історію спостережень".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?