В Україні розпочалося перше "бабине літо" — прогноз синоптикині
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні розпочалося перше "бабине літо" — прогноз синоптикині

В Україні розпочалося перше "бабине літо" — прогноз синоптикині
Джерело:  online.ua

Синоптикиня Наталка Діденко звертає увагу українців на те, що в нашій країні нарешті розпочалося перше "бабине літо", попри те, що новий тиждень розпочався гострим, свіжим та навіть холодним повітрям.

Джерело:  Facebook-сторінка синоптика Наталі Діденко, "Укргідрометцентр"

В Україні нарешті розпочалося перше "бабине літо"

"Температура була низькою вже минулої ночі - багато де наближалася до нуля, тому, зрозуміло, що спостерігалися заморозки. Найближчої ночі, на вівторок, така ж картинка термічна затримається, проте вдень почне довкілля потроху прогріватися. Протягом дня 7-го вересня у більшості областей України очікується +15+20 градусів, на Закарпатті та на Півдні до +23 градусів", - йдеться в повідомленні.

За словами Наталки Діденко, заморозки на ґрунті ще затримаються, однак уже 8 вересня почне інтенсивніше теплішати, і вночі, і вдень.

Окрім того, наголошується, що антициклон Hermelinde буде блокувати будь-які опади, в Україні переважатиме суха сонячна погода.

"Тут дехто казав, що яке це зараз 'бабине літо'?)) Так, зараз якраз в нас перше 'бабине літо'.Воно, зазвичай, триває з кінця серпня, від Пречистої, до орієнтовно, 11 вересня. Антициклон, сухо, павутинка літає (в лісі, в парках літає, аж ого), слабкий вітер, зоряна ніч, сонячний день...Все правильно) Але рухаючись назустріч побажанням трудящих і ледацюг, природа всіх любить)), 'бабине літо’ пізніше ще повторить свій перфоменс", - наголошує Наталка Діденко.

Синоптикиня звернула увагу на те, що погода в українській столиці 7 вересня, як власне і весь тиждень, буде сухою, малохмарною та сонячною. Температура повітря найближчої ночі очікується +3+6 градусів, на околицях до заморозків на ґрунті, вдень передбачається до +18 градусів.

"Впродовж тижня у Києві, як і в усій Україні, ставатиме тепліше, заморозки відступлять, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +20-ти й за +20-ть, дощі малоймовірні. Цей тиждень обіцяє розкішну погоду", - підсумувала Діденко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?