Синоптики попереджають про сильні снігопади
Категорія
Україна
Дата публікації

Синоптики попереджають про сильні снігопади

Синоптики попереджають про сильні снігопади
Джерело:  online.ua

Сьогодні в західних, північних та центральних областях України будуть снігопади. Такий прогноз зробила синоптик Наталка Діденко. 

Джерело: фейсбук синоптика

Вона уточнила, що в згаданих регіонах йтиме не лише сніг, але й мокрий сніг. А в Центрі сніг взагалі переходитиме в дощ.

Можливі сильні опади! Відповідно: налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, можлива ожеледь. Вдень у західних областях опади припинятимуться. На Півдні та Сході України у неділю - нічого суттєвого, максимум подекуди незначні опади, – написала Наталка Діденко.

У більшості областей України вночі стовпчики термометрів опустяться до -2...-6 градусів, завтра вдень від 3 градусів морозу до 2 градусів тепла, у південній частині +3...+8 градусів.

Кияни! Перевірте у ваших автомобілях наявність лопати - завтра очікується сніг, мокрий сніг. Опади можуть бути серйозними, багато! Плюс - налипання мокрого снігу, "каша", ожеледиця на дорогах та тротуарах", —попередила синоптик.

Найближчої ночі в столиці -2...-4 градуси, вдень у неділю очікується 0...-1 градус. Також синоптик зазначила, що перша половина наступного тижня принесе в Україну істотні морози.

Прогноз погоди від Укргідрометцентру на січень

У перший місяць року середня місячна температура залишиться в межах 1-5 морозу. В Укргідрометцентрі зазначають, що загалом це близько до кліматичної норми для такого сезону.

Абсолютний мінімум температури повітря у січні - 23-39,9 градусів морозу, місцями в Чернігівській та Луганській областях 40-41,9 градусів морозу, на узбережжі Криму місцями 13-22 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури повітря - 8-18 градусів тепла, в Криму до 21 градусів. Середня місячна кількість опадів складає 26-55 мм, на Закарпатті, високогір'ї Карпат та Криму до 125 мм.

Четвертий аномальний погодний рекорд у Києві 

Днями вперше за 142 роки київська погода в січні більше відповідає квітневій, до такого висновку дійшли співробітники Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського

5 січня у Києві вперше за 142 роки середньодобова температура повітря склала +6,5°С, що на 0,7°С вище рекордного значення температури для цього дня 1961 року, — повідомили в обсерваторії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?