Ситуація на Донбасі залишається надзвичайно тяжкою — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Ситуація на Донбасі залишається надзвичайно тяжкою — Зеленський

Ситуація на Донбасі залишається надзвичайно тяжкою — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що острів Зміїний – це стратегічний пункт, і його звільнення від росіян значно змінює ситуацію в Чорному морі. Також президент сказав, що ситуація на Донбасі залишається найжорсткішою.

Джерело: звернення Зеленського

Ситуація на Донбасі залишається найжорсткішою, надзвичайно тяжкою. Вогнева перевага окупантів досі дуже відчувається – вони дістали вже просто все зі своїх запасів, щоб бити по нас: по Луганщині, по Донеччині. Я вдячний кожному й кожній, хто захищає наші позиції в таких умовах. Це справжній героїзм, - сказав Зеленський.

Зеленський сказав, що головне слово сьогодні – «Зміїний».

Мабуть, так само багато говорили про Зміїний лише в той день, коли туди прибув російський корабель. Потім і корабель відбув – назавжди, а тепер і острів знову вільний. Я вдячний Головному управлінню розвідки, бійцям «Альфи», вдячний нашим артилеристам, пілотам армійської авіації та Повітряних сил, командуванню «Олександрія».

Президент зазначив, що острів Зміїний – це стратегічний пункт, і це значно змінює ситуацію в Чорному морі.

Це ще не гарантує безпеки, це ще не гарантує, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів.

Сьогодні відбувся ще один значний крок у нашому зближенні з Європейським Союзом – Україна почала суттєвий експорт електрики на територію ЄС, у Румунію. І це тільки перший етап. Ми готуємося нарощувати постачання. Завдяки українській електриці може бути заміщена суттєва частина російського газу, який споживають європейці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?