Ситуація вийшла з-під контролю — Рада ЄС збирається на термінове засідання через мутацію коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Ситуація вийшла з-під контролю — Рада ЄС збирається на термінове засідання через мутацію коронавіруса

Ситуація вийшла з-під контролю — Рада ЄС збирається на термінове засідання через мутацію коронавіруса
Джерело:  online.ua

У понеділок, 21 грудня, Рада ЄС збереться на термінову нараду через стрімке поширення нового штаму коронавіруса, який виявили в Великій Британії, Данії, Нідерландах і Австрії. Його екстрено скликало напередодні головування Німеччини. На порядку денному - координація з реагування на мутований вірус. Важливо відзначити, що паралельно в Лондоні на екстрену нараду збереться надзвичайний комітет Cobra уряду Великої Британії, керувати нарадою буде особисто прем'єр-міністр Борис Джонсон. Обговорять рішення десятка країн обмежити транспортне сполучення з королівством. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

Офіційний представник Комітету постпредів (Coreper) країн Євросоюзу Себастьян Фішер повідомив в соцмережі, що екстрена нарада Ради ЄС розпочнеться о 12:00 за київським часом. У німецьких ЗМІ з'явилася інформація, що канцлерка Ангела Меркель буде наполягати на повному закритті Європи для поїздок в і з Великої Британії до 6 січня. Вона вже обговорила ситуацію з президентом Франції Еммануелем Макроном, головою Комісії ЄС Урсулою фон дер Ляєн і президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Джерела в Єлисейському палаці повідомили, що в центрі уваги переговорів був спільний підхід до протидії новій мутації коронавіруса, а саме про закриття кордонів.

Міністр охорони здоров'я Великої Британії Метт Генкок тим часом повідомив, що ситуація з новим штамом коронавіруса вийшла з-під контролю влади. За його словами, після мутації вірус поширюється дуже швидко, через що владі довелося вводити жорсткий карантин на декілька місяців - до тих пір, поки не буде проведена вакцинація. Міністр назвав "безвідповідальною" поведінку людей, які почали намагатися терміново виїхати з Лондона після оголошення карантину. Генкок підкреслив, що контроль нового штаму коронавіруса зараз важливіше, ніж будь-коли.

Важливо відзначити, що в Великій Британії за останню добу виявили рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом - за останні 24 години в Об'єднаному Королівстві захворювання діагностували майже у 36 тисяч осіб. Днем раніше в країні коронавірусом заразилися 27 тисяч осіб. Всього кількість випадків інфікування в Великій Британії перевищила два мільйони.

У зв'язку зі стрімким поширенням нового штаму коронавіруса, який на 70% заразніше, ніж той, що вже відомий світу, десятки країн закрили авіасполучення з Великою Британією. Серед низ: Австрія, Нідерланди, Канада, Італія, Франція, Німеччина, Ірландія, Болгарія, Швеція, Естонія, Латвія, Литва, Швейцарія, Ізраїль, Туреччина, Сальвадор, Колумбія, Марокко, Аргентина, Чилі, Саудівська Аравія, Іран. Греція ввела семиденний карантин для тих, хто прилітає з Великої Британії замість триденного, як для пасажирів з інших країн. До аналогічних заходів вдалася і Чехія, яка ввела більш жорсткі карантинні обмеження для тих, хто прибуває з Великої Британії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що мутуючий коронавірус стрімко поширюється по світу- його вже виявили в Данії, Нідерландах та Австралії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?