Скандальний план Путіна по Донбасу - США розкрили всі карти
Категорія
Політика
Дата публікації

Скандальний план Путіна по Донбасу - США розкрили всі карти

Скандальний план Путіна по Донбасу - США розкрили всі карти

Відомий американський дипломат та колишній спецпредставник США з питань України Курт Волкер жорстко розкритикував скандальний план Росії по закінченню війни на Донбасі. Він наголосив, що презентований і опублікований в Мюнхені план про 12 кроків до більшої безпеки в Україні є абсолютно неприйнятним – у ньому відсутні згадки про Росію-агресора. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За словами Волкера, деякі підписанти могли не розуміти, що саме підписують. Дипломат США зізнається, що просто не розуміє, як цей документ міг з’явитися і був дуже здивований деякими підписами під ним.

"Так, я читав цей план. І за всієї поваги до мого друга Вольфганга Ішингера, це — жахливий документ", - наголосив Волкер.

Окрім того, він припустив, що дехто із підписантів цього документу зробили це "через брак розуміння української теми".

"Але знаючи частину цих людей, я можу припустити, що вони не розуміли справжній сенс того, що підписали. Адже там є пункти, що звучать логічно – але є і ті, що є украй неприпустимими", – додав дипломат.

Він підкреслив, що даний документ взагалі не згадує про те, що Росія не виконує Мінські домовленості. Там немає згадок про російські війська на Донбасі і відмову РФ їх відводити. Відсутні згадки і про те, що Росія не забирає своє важке озброєння, не дотримується перемир’я, не ліквідовує незаконні збройні формування.

"І хоча все це не зроблене, вони знаходять сміливість стверджувати, що зовнішні гравці, включаючи Росію, мають право голосу щодо майбутнього політичного устрою України?", - каже Волкер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерт розповів,  як Зеленський може здолати Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?