Скандальний реліз CyberPunk 2077 обвалив акції польського розробника
Категорія
Технології
Дата публікації

Скандальний реліз CyberPunk 2077 обвалив акції польського розробника

Скандальний реліз CyberPunk 2077 обвалив акції польського розробника
Джерело:  online.ua

Реліз довгоочікуваної гри CyberPunk 2077 обернувся ледь не фіаско в індустрії відеоігор для розробника. Акції польської студії CD Projekt Red впали приблизно на 20% через нищівну критику проєкту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані Варшавської біржі.

За оприлюдненими деталями, показники п'ятниці, 18 грудня, падали до 247 польських злотих, однак напередодні у четвер вони сягали 309,2.

Напередодні також представництво компанії Sony оголосило, що CyberPunk тимчасово приберуть з магазину Sony PlayStation Store, через який купують ігри користувачі консолей.

Рішення аргументували невдалим запуском сирого продукту — довгоочікувана гра відзначилася надзвичайною кількістю багів, що не дозволяли нормально грати. Також ситуація з консольною версією була гіршою за версію для ПК. Користувачі вже старих апаратів - PlayStation 4 та Xbox One - мали "ями" у частоті кадрів, текстури, що не завантажувалися, а найголовніше — занижена роздільна здатність.

Варто нагадати, що попередній хіт від CDPR, "Відьмак 3", також був випущений з безліччю багів, які усували упродовж кількох наступних тижнів. Ситуація з забагованістю, можна сказати, характерна для надзвичайно великих та амбітних проєктів студії. Утім, попередній реліз не отримав такого ажіотажу та "викидання" з магазину PS.

Як повідомляв ONLINE.UA, американо-канадський бізнесмен Ілон Маск, який співзаснував компанії Tesla та SpaceX, вже зізнався, що спробував нову гру CyberPunk 2077 від польської студії CD Project RED. Він наголосив, що резонансний реліз здебільшого йому сподобався попри баги. Перед тим підприємець шпигнув розробника за сирий реліз.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?