Скільки французів негативно ставляться до Макрона — неочікувані дані
Категорія
Світ
Дата публікації

Скільки французів негативно ставляться до Макрона — неочікувані дані

Скільки французів негативно ставляться до Макрона — неочікувані дані
Джерело:  online.ua

Серед французів різко впав рівень підтримки президента Еммануеля Макрона на тлі проблем з пенсійною реформою та рішення уряду, який ухвалив її текст без голосування депутатів. Згідно з даними опитування Viavoice для Liberation, до президента наразі негативно ставляться 65% французів.

Джерело:  BFMTV

Рейтинг Макрона почав стрімко падати

У французів поцікавилися, яку першу емоцію вони відчувають, коли чують прізвище Макрона.

Більшість опитаних заявили про "нерозуміння" і "гнів" (по 16%). За ними йдуть "відраза" (13%) і "надія" (10%). Далі йде "байдужість" (9%).

Варто звернути увагу на те, що станом на квітень 2023 року лише 26% опитаних громадян Франції позитивно ставлять до лідера країни, а 4% - "дуже позитивно", що все одно на 2 пункти більше, ніж у прем'єр-міністра Елізабет Борн.

Окрім того, уточнюється, що найнижчий рівень підтримки політика президента зафіксували серед опитаних у віці від 50 до 64 років (70% негативних оцінок), а найбільш позитивно - люди старше 65 років (34%).

55% французів також вважають, що рівень свобод у країні зменшився. Президент також вважається "більш авторитарним" зараз, ніж у 2017 році, коли він був вперше обраний.

У Франції росте рівень підтримки проросійської політикині Ле Пен

Результати ще одного опитування вказують на те, що лідерка ультраправої французької партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен нині перемогла б чинного президента Еммануеля Макрона на виборах президента, якби вони відбулись зараз.

Так, зазначається, що проросійська політикиня змогла б набрати 55% голосів виборців у Франції в другому турі голосування, тоді як Макрон – лише 45%.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?