Скільки систем ЗРК Patriot потрібно для закриття неба над Україною — відповідь військового експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Скільки систем ЗРК Patriot потрібно для закриття неба над Україною — відповідь військового експерта

Скільки систем ЗРК Patriot потрібно для закриття неба над Україною — відповідь військового експерта
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко зазначає, що Україні потрібно щонайменше 6 систем ЗРК Patriot для того, щоб закрити небо. Поки ми отримали від США лише одну таку систему, однак вона є дуже ефективною та сучасною.  Про це Мусієнко розповів кореспонденту online.ua Івану Гриневичу.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

У чому полягає унікальність ЗРК Patriot

ЗРК Patriot у тій конфігурації, яку, цілком ймовірно, отримає Україна, — це конфігурація PAC-3. Йдеться про сучасний комплекс протиракетної оборони, передбачений для боротьби з балістичними ракетами, а також з літаками стратегічної авіації, які використовуються на велику дальність. Це особливість Patriot, — пояснює Олександр Мусієнко.

Окрім того, експерт звертає увагу на те, що цей ЗРК дуже ефективний, адже може збивати близько 80% балістичних ракет. Мовиться, звичайно, про ті межі, де він діє.

Це вискокоефективна сучасна зброя. Потрібно розуміти, що для нас зараз дуже важливе посилення захисту від балістичних ракет, адже є ймовірність, що Іран може поставити їх Росії. А в нас не так багато ППО, які можуть захисти небо саме від такого типу ракет. Щоб захистити усю територію України від російських ракет потрібен щонайменше дивізіон ЗРК Patriot — це 6 батерей. А краще все-таки 2-3 дивізіона, щоб повністю виключити всі загрози. Ну, я думаю, що США однією батереєю не обмежаться, — переконаний Олександр Мусієнко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?