Складні часи вимагають рішучих дій: в Кабміні відреагували на рішення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Складні часи вимагають рішучих дій: в Кабміні відреагували на рішення Зеленського

Складні часи вимагають рішучих дій: в Кабміні відреагували на рішення Зеленського
Джерело:  online.ua

Зміна держбюджету України на 2020 рік є відправною точкою для протидії пандемії коронавіруса. Таких рішучих дій вимагають складні часи, але влада готова до викликів. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи підписаний українським главою Володимиром Зеленським указ про внесення змін до Держбюджету, повідомляє ONLINE.UA.

"Володимир Зеленський схвалив зміни до Держбюджету-2020. Це відправна точка для реалізації пріоритетних кроків для протидії пандемії коронавіруса. Засоби з утвореного Фонду боротьби з COVID-19 обсягом 64,7 млрд грн будуть спрямовані на підвищення виплат працівникам, що протистоять вірусу, закупівлю медичного обладнання, соціальну підтримку пенсіонерів та тих, хто втратив роботу", - написав у своєму Telegram-каналі Шмигаль.

Він навів таблицю, в якій розписано бюджет надзвичайної ситуації. У ній зазначено, що кошти з створеного Фонду боротьби з COVID-19 обсягом 64,7 млрд грн будуть спрямовані на підвищення виплат працівникам, закупівлю медичного обладнання, соціальну підтримку пенсіонерів та тих, хто втратив роботу. Додатково в бюджеті пенсійне забезпечення збільшено на 29,7 млрд грн, а фінансування Міністерства соціальної політики - на 19,5 млрд грн.

При цьому фінансування Міністерства оборони і Державного дорожнього фонду в розмірі 125,1 і 69 млрд гривень не змінилося. Але скоротилися витрати на чиновників: на 1,9 млрд гривень Кабмін, на 1,2 млрд гривень ЦВК, на 486 млн Держбюро розслідувань, 386 млн ДПС, 110 млн Верховний суд, 105 млн Офіс генпрокурора, 48 млн Верховна Рада.

"Складні часи вимагають рішучих дій. І ми готові протидіяти викликам. Здоров'я нам усім. І з прийдешнім святом!", - додав глава уряду.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський прийняв остаточне рішення по бюджету України- 18 квітня президент підписав закон «Про внесення змін до Закону України« Про Державний бюджет України на 2020 рік »№ 553-ІХ, який Верховна Рада підтримала на позачерговому пленарному засіданні 13 квітня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?