Слабка позиція: Зеленський розкритикував ЄС через рішення щодо російської нафти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Слабка позиція: Зеленський розкритикував ЄС через рішення щодо російської нафти

Слабка позиція: Зеленський розкритикував ЄС через рішення щодо російської нафти
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський не приховує свого розчарування з приводу ухваленого ЄС, G7 та Австралією рішення щодо граничної ціни на російську нафту. Президент звернув увагу на те, що ця ціна могла б бути вдвічі нижчою, а також дорікнув західним лідерам, які зайняли слабку позицію.

Джерело: Фейсбук-сторінка  Володимира Зеленського

Зеленський критикує Брюссель через рішення щодо російської нафти

За словами глави держави, дискусія міжнародних лідерів щодо обмеження експортної ціни російської нафти завершилася буз очікуваних офіційним Києвом результатів.

Бо не назвеш серйозним рішення встановити таку межу для російських цін, яка цілком комфортна для бюджету держави-терориста. Росія нанесла вже колосальні збитки всім країнам світу свідомою дестабілізацією енергоринку, а світ ніяк не може наважитись на її справжнє енергетичне роззброєння. Це слабка позиція, і лише питання часу, коли все одно доведеться застосовувати сильніші інструменти. Шкода, що цей час буде втрачено, - пояснює президент.

Якщо обмеження ціни російської нафти 60 доларів замість, наприклад, 30, про які говорили, зокрема, Польща і країни Балтії, то російський бюджет отримає на рік близько 100 мільярдів доларів, - додає Зеленський.

Він також звертає увагу міжнародної спільноти на те, шо усі ці гроші будуть витрачатися не лише на фінансування війни в Україні та подальше спонсорування країною-агресоркою інших терористичних режимів та організацій.

На переконання Зеленського, ці кошти підуть і на подальшу дестабілізацію тих міжнародних гравців, які зараз роблять все можливе, щоб уникнути серйозних та відповідальних рішень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?