Слідчі СБУ знайшли тіло вбитого шість років тому водія BlaBlaCar
Категорія
Події
Дата публікації

Слідчі СБУ знайшли тіло вбитого шість років тому водія BlaBlaCar

Слідчі СБУ знайшли тіло вбитого шість років тому водія BlaBlaCar
Джерело:  online.ua

Тіло вбитого в 2016 році водія BlaBlaCar львів'янина Тараса Познякова знайшли поблизу траси "Житомир - Київ". Минулого тижня стали відомі результати експертизи, повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко, в самій службі інформацію підтвердили частково, даних з цього приводу на сайті відомства наразі немає. 

Джерело: УП

Наразі співробітники СБУ відшукали труп Тараса Познякова. До пошукових робіт була залучена спецтехніка Міноборони. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства.

– Артем Дехтяренко

Судячи зі слів Дехтяренка, слідство отримало інформацію щодо обставин вбивства Познякова. За цими даними безпосередньо застрелив львів’янина громадянин Росії Луан Кінгісепп з пістолета "ТТ". Ще один причетний до вбивста, Дмитро Голуб засуджений, проте слідству й суду так і не вдалося отримати від нього інформацію про місце поховання.

Розшуки на місці поховання (фото - ssu.gov.ua/)

Кінгісепп зі своїм "побратимом" Дмитром Голубом закопали тіло вбитого та знищили засоби зв’язку, а автомобіль "Ауді А6" вбитого заховали в одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі Київської області у знайомого Голуба (машину знайшли правоохоронці за кілька днів).

Пошук місця поховання тіла Познякова ускладнювався суттєвими змінами рельєфу за п’ять з половиною років, які минули з часу вбивства, ділянки на місці його поховання часто змінювались через будівельні роботи та стихійні сміттєзвалища. Для пошуків Тараса Познякова правоохоронці залучили важку спецтехніку Міноборони.

Гучна справа за участі ветерана "Правого Сектору" та добровольця з Росії

Львів'янин зник у квітні 2016 року після того, як прийняв замовлення на поїздку в його автівці від двох попутників для спільної поїздки на BlaBlaCar. Один із них, громадянин Росії Луан Кінгісепп на прізвисько Лука, зареєстрував поїздку під видуманим жіночим іменем. Інший, українець із "Правого Сектора" Дмитро Голуб їхав під своїм іменем. На початку того ж року чоловіки повернулись до Києва зі зони АТО.

Поліція встановила особи попутників згодом, та одразу затримати їх не вдалось. Росіянин так і не потрапив за грати, оскільки до тог, як його віднайшли підірвався на вибуховому пристрої під час святкування славного ювілею.

А 28 травня 2019 року Києво-Святошинський районний суд засудив Голуба до довічного позбавлення волі. Той зі свого боку заявляв, що визнає свою провину лише у викраденні автомобіля. Згодом він таки зізнався батькові вбитого, що сам закопав його сина.

Коли я звернувся до Голуба: “Скажи, що сталося з моїм сином? Навіщо ви це зробили?” ― він відповів: “Після заправки ми йому сказали: “Руки на руль”. Малий не зрозумів ситуацію, почав опиратись, і я зробив постріл. Треба було менше смикатися".

― Олександр Позняков, батько вбитого

Щодо деталей самого вбивства, то на ділянці "Житомир-Київ", між селищами Бузова та Гурівщина, Луан Кінгісепп застрелив водія, і разом із попутником закопав його тіло та знищив засоби зв'язку. Автомобіль чоловіки заховали у гаражі знайомого у на Київщині.

Читайте також:

  • 20 листопадав центрі французької столиці, на бульварі Капуцинок поблизу площі Опера, спалахнула масштабна пожежа.

  • В Росії на заводі прогримів потужний вибух — є загиблі та зниклі безвісти

  • У Мінкульті уточнили, як і коли відновлюватимуть костел Святого Миколая

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?