У Мінкульті уточнили, як і коли відновлюватимуть костел Святого Миколая
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінкульті уточнили, як і коли відновлюватимуть костел Святого Миколая

У Мінкульті уточнили, як і коли відновлюватимуть костел Святого Миколая
Джерело:  online.ua

У Міністерстві культури оцінили, скільки можуть тривати відновлювальні роботи у київському костелі Святого Миколая, де нещодавно сталася нищівна пожежа, яка пошкодила навіть встановлений там орган.

Джерело: 24 канал

За словами міністра Олександра Ткаченка, вже незабаром розпочнуться відповідні роботи - для них вже склали спеціальний графік. Передбачається, Що проходження перед ними всіх процедур потребуватиме близько місяця.

Утім, деякі роботи мають розпочатися набагато раніше, буквально днями. Для більше серйозних актів необхідно визначити характер ушкоджень, дочекатися висновку Державної служби України з надзвичайних ситуацій та експертизи.

“Це ж, перепрошую, не сарай відновлювати. Потрібно розуміти, насправді пошкодження, що саме потрібно зробити після цієї експертизи”, - наголосив Ткаченко.

Він звернув увагу на те, що після цього буде розпочато головний масив аварійних робіт, оскільки костел - об’єкт культурної та історичної спадщини.

“Наразі найголовніше зробити так, щоб якомога швидше почалися відновлювальні та протиаварійні робити. Ми вже склали графік. За нашими підрахунками, якщо ми встигнемо всі процедури пройти, десь за місяць ці роботи розпочнуться”, - резюмував міністр.

Пожежа у костелі Святого Миколая

Інцидент стався ввечері у п’ятницю, 3 вересня. Згідно з офіційною інформацією Мінкульту, пожежа почалася буквально під час репетиції артистів Національного будинку органної та камерної музики.

В цілому вогонь охопив площу у 80 квадратних метрів, але жодна людина не постраждала від спалаху. Перш за все було знищено унікальний орган, завдяки якому проводили регулярні концерти.

5 вересня стало відомо, що українським підприємцям лише за добу вдалося зібрати на відновлення постраждалого в результаті пожежі столичного костелу Святого Миколая 20,77 мільйона гривень.

Експерти уже озвучили прогноз, що повне відновлення Костелу коштуватиме десятки мільйонів гривень, як і відновлення органу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?