У Києві горів костел Святого Миколая: фото і відео наслідків пожежі
Категорія
Події
Дата публікації

У Києві горів костел Святого Миколая: фото і відео наслідків пожежі

У Києві горів костел Святого Миколая: фото і відео наслідків пожежі
Джерело:  online.ua

Пізно ввечері 3 вересня в Києві на вулиці Велика Васильківська сталася пожежа в костелі Святого Миколая. Займання в історичній релігійній будівлі ліквідували, але пожежа завдала серйозної шкоди - пошкоджено орган, у залі впала величезна люстра.

Джерело: пресслужба ДСНС

Рятувальники повідомили, що загоряння сталося в органному залі під час репетиції. На опублікованому відео показали, що зал і сам орган Rieger-Kloss, спеціально створений чехословацької фірмою і стилізований під архітектуру храму, серйозно постраждали.

 Пожежа в костелі Святого Миколая в Києві (фото - facebook.com/MNS.GOV.UA)

У ДСНС відзначають, що оцінити масштаби пошкоджень поки складно. Працівники костелу пишуть, що орган практично повністю вигорів.

Правоохоронці встановлюють причину пожежі в костелі Святого Миколая. За однією з версій, вогонь виник саме в органі. Єпископ Віталій Кривицький розповів, що час репетиції в музикальному інструменті щось затріщало і він спалахнув на очах. В результаті вогонь охопив майже 80 кв. метрів і перекинувся на дах.

Пожежа в костелі Святого Миколая в Києві (фото - facebook.com/MKIPUkraine)

Пожежу в костелі Святого Миколая гасили 80 рятувальників і 16 одиниць техніки. На даний момент пожежа повністю ліквідована. Жертв і постраждалих, на щастя, немає.

Нагадаємо, костел Святого Миколая побудували в Києві в 1899-1909 роках. Національний будинок органної та камерної музики з'явився з ініціативи місцевої римо-католицької громади.

У 2021 році костел внесли в список об'єктів Великий реставрації - проєкт передбачає реставрацію інтер'єрів і фасадів. До переліку також потрапили: Національний заповідник Києво-Печерська лавра, Національний заповідник Софія Київська, Національний художній музей України, Національний академічний театр опери та балету імені Т.Г.Шевченка та інші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?