У центрі Парижу спалахнула масштабна пожежа
Категорія
Події
Дата публікації

У центрі Парижу спалахнула масштабна пожежа

У центрі Парижу спалахнула масштабна пожежа
Джерело:  online.ua

20 листопадав центрі французької столиці, на бульварі Капуцинок поблизу площі Опера, спалахнула масштабна пожежа.

Джерело:  Le Parisien

Що відомо про пожежу в центрі Парижу

Згідно з останніми даними, пожежа сталася близько 10:30 на третьому поверсі османської будівлі з видом на бульвар Капуцинок у 2-му окрузі. На відео та світлинах з місця події видно охоплені полум’ям вікна будівлі. Над місцем пожежі також можна побачити хмари диму. Місцева поліція поки не повідомляла про загиблих та постраждалих.

Варто звернути увагу на те, що на першому поверсі будівлі розташовані магазини і заклади харчування.

"Наразі пожежники працюють над тим, щоб локалізувати пожежу і не дати їй поширитись далі. Встановлено периметр безпеки, що призвело до закриття всієї площі Опера, яка залишиться закритою для руху "протягом наступних 3-4 годин", - сказав капітан пожежної служби Флоріан Луантьє. Станція метро Опера, розташована на цій же площі, закрита. Близько 150 перехожих евакуювали", - розповідають французькіжурналісти.

Не можна не звернути увагу на те, що будівля біля Опери Гарньє, яка загорілась, є важливою частиною історичного Парижа. Вона з'явилась завдяки барону Жоржу-Ежену Осману. Саме він здійснив повне оновлення Парижа, яке пізніше назвали "османізацією", що відбулася між 1853 і 1870 роками.

Читайте також:

  • В Росії на заводі прогримів потужний вибух — є загиблі та зниклі безвісти

  • У Мінкульті уточнили, як і коли відновлюватимуть костел Святого Миколая

  • Кафе в Единбурзі, де Джоан Роулінг писала “Гаррі Поттера”, згоріло. Однак її столик уцілів

  • На відновлення костелу Святого Миколая зібрали шалену суму

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?