Словаччина різко звернулася до РФ після брехні Наришкіна про "Третій рейх"
Категорія
Світ
Дата публікації

Словаччина різко звернулася до РФ після брехні Наришкіна про "Третій рейх"

Сергій Наришкін, СЗР РФ
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ Словаччини терміново викликало представника посольства РФ після скандальних заяв директора російської Служби зовнішньої розвідки Сергія Наришкіна, який публічно критикував словацькі парламентські вибори.


 

Словаччина обурена новою брехнею російської влади

Словацькі депутати висловили рішучий протест на тлі брехливих заяв російської СЗР, яка "ставить під сумнів чесність проведення вільних і демократичних виборів у Словаччині".

Вважаємо таку свідомо поширювану дезінформацію неприпустимим втручанням Росії у виборчий процес у Словацькій Республіці, яка як незалежна, суверенна і демократична держава гарантує своїм громадянам чесний і прозорий виборчий процес, – йдеться в повідомленні.

Ба більше, дипломатичне відомство також вимагає у Кремля припинити дезінформаційну діяльність проти Словаччини, адже такі дії "підривають взаємні відносини, а також суперечать принципам міжнародних відносин".

Чому спалахнув новий скандал між Словаччиною та РФ

Як уже згадувалося раніше, за два дні до старту парламентських виборів у Словаччині Наришкін почав публічно поширювати фейк про нібито втручання США у виборчий процес для недопущення перемоги партії Smer-SD колишнього прем’єра Роберта Фіцо.

Загалом, меседж американських кураторів своїм європейським підопічним, як завжди, простий і комусь навіть нагадує заклики, які озвучували ще ватажки Третього рейху – відкинути химеру моралі та використовувати будь-які засоби для досягнення необхідного результату, – цинічно збрехав очільник СЗР РФ.

Що важливо розуміти, Роберт Фіцо, який виступає проти військової підтримки України, та очолювана ним політсила Smer-SD отримали найбільше голосів на дострокових парламентських виборах у Словаччині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?