Словаччина заборонила імпорт зерна з України до кінця року
Категорія
Економіка
Дата публікації

Словаччина заборонила імпорт зерна з України до кінця року

Словаччина заборонила імпорт зерна з України до кінця року
Джерело:  online.ua

Уряд Словаччини продовжив заборону на імпорт з України чотирьох товарів: пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику. Вона буде діяти до кінця 2023 року.

Джерело: Aktuality

Словаччина продовжила заборону на імпорт українського зерна

Прем'єр-міністр Людовіт Одор сказав, що Європейська комісія не продовжила заборону на імпорт з України чотирьох товарів, у тому числі пшениці, після 15 вересня, тому уряд вирішив заборонити їх імпорт на національному рівні.

І це до кінця року і на ті ж чотири товари, тобто пшеницю, кукурудзу, ріпак і соняшник. Ми повинні запобігти надмірному тиску на словацький ринок, щоб залишатися справедливими і щодо вітчизняних фермерів, - сказав він.

За словами Одора, цей крок уряду також є реакцією на таку ж процедуру Польщі та Угорщини.

Він додав, що уряд Словаччини інтенсивно працюватиме з Європейською комісією та країнами-членами Європейського Союзу в пошуку загальноєвропейського та системного рішення. У такому випадку уряд зніме заборону.

У Міністерстві сільського господарства та сільського розвитку Словаччини хаявили, що рішення про заборону пов’язане із захистом внутрішнього ринку та є логічною реакцією на рішення сусідніх країн.

Заборона не поширюється на перевезення вантажів нашою територією, чим ми висловлюємо солідарність з Україною та розміщення її товарів на цільових ринках.

Заборона на імпорт українського зерна

15 вересня сплив час запровадженого Єврокомісією ембарго на імпорт українського зерна до Польщі, Болгарії, Угорщини, Румунії та Словаччини.

Єврокомісія не продовжувала дію заборони на зерно з України. Польща та Угорщина ввели заборону на експорт українського зерна.

Румунія готова розглянути план України щодо регулювання експорту. Болгарія також скасувала заборону на імпорт зерна з України.

Читайте також:

  • Польща та Угорщина ввели заборону на експорт українського зерна

  • Єврокомісія скасувала обмеження на експорт українського зерна

  • Болгарія скасувала заборону на імпорт українського зерна

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?