"Слуга народу" висунула Резнікова і Верещук у міністри
Категорія
Політика
Дата публікації

"Слуга народу" висунула Резнікова і Верещук у міністри

"Слуга народу" висунула Резнікова і Верещук у міністри
Джерело:  online.ua

Президентська фракція "Слуга народу" підтримала висунення народної обраниці Ірини Верещук на посаду віцепрем'єрміністерки - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, а щойно звільненого з цього поста Олексія Резнікова - на очільника Міністерства оборони.

Джерело: сайт "Слуги народу"

Резнікова і Верещук висунули у міністри - що відомо

За словами речниці фракції Юлії Палійчук, кандидатуру Резнікова запропонував глава держави Володимир Зеленський.

Вона також звернула увагу на те, що після призначення Верещук замість неї в Раду зайде 140-й номер виборчого списку партії Сергій Кострійчук, який у зе-команді уже останні 3 роки. Палійчук також розповіла, що під час президентських і парламентських виборах він координував роботу штабів у регіонах. У 2020 році – член Вищої Ради партії, у 2021 – голова Контрольно-ревізійної комісії.

Окрім того, наголошується, що фракція обговорила можливість призначити очільника Державної митної служби Павла Рябікіна на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості, а заступницю голови Офісу президента Юлію Свириденко - першим віцепрем'єром - міністром економіки.

Що відомо про кадрові ротації в Кабміні

Як стверджують анонімні джерела, станом на 1 листопада кадрові ротації в уряді виглядають наступним чином:

  • замість міністра екології Романа Абрамовського прийде його заступник Руслан Стрілець;

  • міністра оборони Андрія Тарана замінять на міністра інтеграції ТОТ Олексія Резнікова;

  • Резнікова – на нардепа від "Слуги народу" Ірину Верещук;

  • віцепрем’єра Олега Уруського – на головного митника Павла Рябікіна.

За словами інсайдерів, станом на ранок 1 листопада під питанням ще звільнення Любченка. Цілком ймовірно, що замість Любченка можуть призначити заступницю голови ОПУ Юлію Свириденко.

Окрім того, наголошується, що кадрові питання мають намір обговорити з нардепами монобільшості увечері 1 листопада, адже "співбесідами і звільненнями як завжди займалися на Банковій".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?