Смерть Кадирова. У телеграм-каналі глави Чечні намагаються видати архівні відео за нові
Категорія
Політика
Дата публікації

Смерть Кадирова. У телеграм-каналі глави Чечні намагаються видати архівні відео за нові

Смерть Кадирова. У телеграм-каналі глави Чечні намагаються видати архівні відео за нові
Джерело:  online.ua

Вранці 17 вересня вперше з'явилася інформація про смерть глави Чечні Рамзана Кадирова — її першим опублікувало видання online.ua з посиланням на власні джерела. Згодом про це також заявив чеченський правозахисник Абубакар Янгулбаєв. Наразі чекаємо на офіційне підтвердження. На тлі новин про смерть поплічника Путіна у телеграм-каналі Кадирова опублікували відео, на якому він нібито гуляє під дощем у Грозному. Однак чеченський опозиційний канал NIYSO звернув увагу на те, що насправді ці відео є архівними.

Джерело: NIYSO

У Чечні намагаються створити ілюзію, що Кадиров живий та здоровий

17 вересня у Телеграм-каналі Кадирова з'явилося відео з його участю. На кадрах очільник Чечні йде алеєю під дощем та звертається до своїх підписників.

Дуже раджу всім, хто в інтернеті не може відрізнити правду від брехні, прогулятися на свіжому повітрі, привести думки в порядок. Дощ чудово бадьорить, - говорить у відео Кадиров.

 Проте цей ролик насторожив не лише прихильників глави Чечні, а й опозиційні сили.

Деякі користувачі вказали, що погода і ландшафт, на тлі якого прогулюється Кадиров, не такі, як у Чечні, і припустили, що відео записали перед передбачуваною операцією Кадирова, а виклали його в мережу тільки зараз.

За словами чеченського опозиційного каналу NIYSOЮ, нове відео з Кадировим насправді є архівним, а це означає, що сам поплічник Путіна не може записати нове, щоб остаточно заспокоїти свою аудиторію.

По-перше, це архівні відео. Для тих, хто стверджує, що і на відео йде дощ, і у Грозному зараз йде дощ, хочемо відкрити секрет – у Грозному дощ йде не один раз на рік, а багато разів. По-друге, ми регулярно повідомляли і повідомляємо про стан здоров'я Кадирова, що погіршується, володіючи інформацією про це, і жодного разу ця інформація спростована не була. Але ми ніколи Кадирова не ховали, хоч не відмовляємо себе у задоволенні жартувати на цю тему, за що нас ніхто звинувачувати не може, - зазначають опозиціонери.

Вони також звернули увагу на те, що ще 11 вересня написали про те, що Кадиров перебуває у Москві на лікуванні. Ще за кілька днів вони уточнили, що він у комі.

Смерть Кадирова: що важливо знати

Нагадаємо, вранці 17 вересня видання online.ua з посиланням на власні джерела першим у світі  повідомило про смерть  очільника Чечні Рамзана Кадирова.

Згідно з нашими даними, це сталося 16 вересня о 22:00 за московським часом.

Наразі чекаємо на офіційне підтвердження цієї інформації.

За декілька годин про смерть глави Чечні також заявив чеченський правозахисник Абубакар Янгулбаєв, однак він не повідомив жодних деталей.

Ввечері 17 вересня стало відомо, що до лікарні у Москві, де знаходився Кадиров останнім часом,  злітаються гвинтокрили  з боку Кремля та масово з’їжджаються іномарки чеченської еліти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?