Смертельна пожежа в будинку для літніх людей в Харкові: у лікарні помер ще один потерпілий
Категорія
Події
Дата публікації

Смертельна пожежа в будинку для літніх людей в Харкові: у лікарні помер ще один потерпілий

Смертельна пожежа в будинку для літніх людей в Харкові: у лікарні помер ще один потерпілий
Джерело:  online.ua

У харківському хоспісі при лікарні №17 помер 83-річний чоловік, який був врятований під час пожежі в будинку для літніх людей "Золотий час", яка сталася 21 січня. Відомо, що він був прикутий до ліжка і не міг самостійно пересуватися, як і деякі інші врятовані під час пожежі люди. Заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан уточнила, що смерть чоловіка не пов'язана з пожежею. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Суспільне.

"У неділю, 24 січня, помер 83-річний чоловік, якого одразу після пожежі доставили в хоспіс. Смерть цієї людини ніяк не пов'язана з пожежею. Це дуже літня людина, яка з вересня місяця лежала у тому закладі, потім його перевели до нас" , - пояснила заступниця мера Харкова.

Нагадаємо, смертельна пожежа сталася 21 січня у двоповерховому житловому будинку, розташованому в Холодногірському районі Харкова. На момент пожежі в будинку перебували 33 людини. В результаті події загинули 15 людей, що знаходилися на другому поверсі будівлі. Також в лікарні Харкова було доставлено 5 постраждалих у віці від 57 до 81 років. Чотирьох з них перевели вже в хоспіс, а п'ятий врятований з 20% опіків знаходиться в опіковому відділенні лікарні невідкладної допомоги ім. Мещанінова в задовільному стані.

В ОГПУ повідомили, що на пансіонат для людей похилого віку "Золотий час" не було відповідних документів на введення в експлуатацію, і до нього без отримання спеціальних дозволів, передбачених законодавством, підключили електро- і газопостачання, шляхом підключення від комунікацій будинку, який належним чином оформлений .

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Офіс генпрокурора оголосив про підозру чотирьом особам, яких підозрюють у порушенні вимог пожежної безпеки в будинку для літніх людей в Харкові. Власнику домоволодіння, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат для людей похилого віку, орендарю будинку і його дружині - директору приватного підприємства, яка фактично керувала установою, а також адміністратору, який координував роботу пансіонату і при цьому офіційно не був там працевлаштований. Всім підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб без права внесення застави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?