Сьогодні японський космічний модуль здійснить висадку на Місяць — пряма трансляція
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Сьогодні японський космічний модуль здійснить висадку на Місяць — пряма трансляція

Сьогодні японський космічний модуль здійснить висадку на Місяць — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У вівторок, 25 квітня, японська компанія ispace готується здійснити приватну посадку модуля Hakuto-R на Місяць. Ця подія має відбутися 19:40 за київським часом.

Джерело: Space

Посадковий модуль Hakuto-R 25 квітня має здійснити висадку на Місяць

Представники компанії відзначили, що у разі зміни умов - є три альтернативні місця посадки. Воодночас, в залежності від місця - змінюється й дата:

  • 26 квітня;

  • 1 травня;

  • 3 травня.

Що відомо про посадковий модуль Hakuto-R

У грудні 2022 року японський стартап Ispace, який прагне стати першою приватною компанією у світі, яка досягла Місяця, запустив посадковий модуль.

Запуск здійснювали з космодрому на мисі Канаверал в американському штаті Флорида. У космос апарат Hakuto-R, виготовлений приватною компанією Ispace, вивела ракета Falcon 9 корпорації SpaceX. Запланований термін приземлення посадкового модуля на Місяць - наприкінці квітня 2023 року.

Посадковий модуль стартапу має заввишки близько 2,3 метра і завширшки 2,6 метра. У процесі польоту він відокремиться від ракети-носія, а потім націлиться на точку приблизно в 1,5 млн кілометрів від Землі.

Космічний шлях Hakuto-R до Місяця займе близько пʼяти місяців, тому для заощадження пального і коштів було обрано довгу, але енергоефективну траєкторію польоту. Очікується, що протягом 10 днів після посадки місяцеходи - один японський, інший розроблений в ОАЕ - передаватимуть на Землю фотографії місячної поверхні та проводитимуть інші дослідження.

Генеральний директор і засновник Ispace Такеші Хакамада зазначив, що компанія Ispace планує другу висадку на Місяць у 2024 році. Це одна з компаній, обраних Національним управлінням з аеронавтики та дослідження космічного простору США для збору зразків з поверхні Місяця в рамках програми дослідження Місяця NASA.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?