Солдати РФ із Придністров'я відмовляються повертатись додому — відома причина
Категорія
Світ
Дата публікації

Солдати РФ із Придністров'я відмовляються повертатись додому — відома причина

Придністров'я, ПМР, солдати РФ у ПМР

Українські журналісти дізналися від своєї інсайдерів, що так звані “російські миротворці” в окупованому Росією молдовському Придністров'ї вимушені нести службу у вкрай жахливих умовах. Попри це, солдати РФ бояться повертатися додому, адже усвідомлюють, що можуть потрапити на війну в Україну.

Контингент РФ у окупованому Придністров'ї стикнувся з новими проблемами

Згідно з останніми даними, кількість “російських миротворців” в тимчасово окупованому Придністров'ї — приблизно 1,5 тисячі осіб.

Однак, що важливо розуміти, лише близько 120 з них мають громадянство РФ.

Окрім відряджених окупантів, російські паспорти також отримали місцеві посіпаки загарбників, які влаштувалися в ОГРВ.

Нині у лавах групи російських військ у Придністров'ї поширюються занепадницькі настрої. Як зізнаються самі окупанти з російськими паспортами, причина цього полягає у тому, що всі "розуміють, до чого все йде".Однак усі вони міцно тримаються за свої місця, адже бояться повертатися додому й звідти потрапити на війну в Україну. У тому, що після приїзду до РФ на них дуже швидко чекає саме такий розвиток подій, мало хто з окупантів сумнівається.

Більше про ситуацію в Молдові та окупованій “ПМР” в інтрев’ю Оnline.UA розповіли бригадний генерал, Міністр оборони Республіки Молдова (2009-2014) Віталій Марінуца та ексголова розвідки МО Республіки Молдова Юрій Брічаг. Дивіться тут:

Війна з Україною лякає солдат РФ більше, ніж нелюдські умови роботи

Що цікаво, через високу ймовірність потрапити на український фронт, солдати РФ навіть готові терпіти жахливі умови роботи.

Насамперед йдеться про катастрофічний брак персоналу.

Такої роботи цурається навіть місцеве населення.

Окрім того, наголошується, що роботи для російських загарбників стало більше, а ось зарплатню знову зменшили.

Також скасовано виплати готівкою: замість цього співробітникам пропонують використовувати картки російської платіжної системи "Мир", яка у Придністров'ї функціонує вкрай обмежено, а у Молдові офіційно не працює взагалі.

Куди перекидають російську техніку у Придністров'ї

Як вдалося дізнатися українським журналістам від своїх інсайдерів, наразі всю стрілецьку зброю зі складів у Ковбасній вивезли в напрямку Тирасполя.

На складах досі залишається близько 18-20 тисяч тон боєприпасів, переважно часів Другої світової війни. Терміни зберігання цих боєприпасів давно спливли, на додачу вони перебувають у жахливому стані через порушення складських норм.

Доволі проблема ситуація також зі сконцентрованою у Ковбасній військовою технікою, оскільки у більшості випадків вона непридатна для використання з причини порушення умов зберігання та відсутності належного обслуговування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?