Шон Пенн зіграв головну роль у новелі "Орел" українського режисера Слабошпицького — відео
Категорія
Культура
Дата публікації

Шон Пенн зіграв головну роль у новелі "Орел" українського режисера Слабошпицького — відео

Шон Пенн
Джерело:  Deadline

Шон Пенн став виконавцем головної ролі у фінальній новелі кіноальманаху під назвою "Орел", автором сценарію і режисером якої виступив Мирослав Слабошпицький, відомий за фільмом "Плем‘я" 2014-го року.

Шон Пенн знявся у Слабошпицького

Американський оскароносний кіноактор Шон Пенн зіграв головну роль у новелі "Орел", автором якої виступив український режисер Мирослав Слабошпицький. Фрагмент стане частиною кіноальманаху "Війна очима тварин".

Сюжет проєкту розповість про звірів, що потерпають від екоциду унаслідок війни в Україні.

Про це повідомляє видання Deadline.

Шон Пенн став виконавцем головної ролі у фінальній новелі кіноальманаху під назвою "Орел", автором сценарію і режисером якої виступив Мирослав Слабошпицький, відомий за фільмом "Плем‘я" 2014-го року. Події історії розгортаються на початку повномасштабного вторгнення у Чорнобильському заповіднику, куди юний звукооператор відправився на замовлення закордонного продюсера для запису голосів рідкісних птахів.

Зйомки відбувались у легендарній студії Evergreen, що знаходиться у Лос- Анджелесі, де колись звучали голоси Френка Сінатри і Майкла Джексона, Пола Макартні і Джастіна Тімберлейка, а також героїв сіткому "Друзі" та серіалу "Сімпсони". Тепер у цих стінах створюється й українське кіно.

Це був дуже хвилюючий момент для мене – працювати зі справжньою легендою світового кінематографа, одним з кращих акторів сучасності, – зазначив Мирослав Слабошпицький. – І я був абсолютно вражений його професіоналізмом і відданістю. Зустріч з таким актором на знімальному майданчику – це абсолютне щастя для режисера і справжнє свято чистої творчості.

Друга частина зйомок новели, які заплановані на січень-лютий 2024 року, проходитиме вже в Україні на території одного з національних заповідників, який постраждав від російських ракетних обстрілів.

Фінал завжди запам’ятовується найбільше. Тому ми намагалися максимально сконцентрувати месседж, який прагнемо передати світу, – акцентує автор ідеї та генеральний продюсер кіноальманаху Олег Кохан (SOTA Cinema Group). – Довкілля більше не має бути мовчазною жертвою війни. І якщо ми разом не зупинемо зло, з яким Україна б’ється щодня, екологічна катастрофа загрожує всьому світу!

Своєю новою історією автори вкотре хотіли наголосити на тому, що екологічні катастрофи ніколи не обмежуються державними кордонами – це завжди міжнародна проблема. І унікальні заповідники не вдасться відбудувати, як заводи, бо вони зникнуть назавжди.

Продюсування кіноальманаху "Війна очима тварин" українська Кінокомпанія SOTA Cinema Group та Kleos Art Productions розпочали у минулому році. Перші три новели "Кролик або туди і звідти", "Синочок" і "Корова в тумані", були зняті минулої зими в Україні. Прем‘єра кіноальманаху запланована на 2024 рік.

Голлівудська зірка зніметься в українському кіно

У травні 2023 року стало відомо, що Пенн вже підписав контракт на головну роль в українському фільмі.

«Війна очима тварин» – це антологія з дев’яти частин, знята дев’ятьма українськими режисерами, яка розповідає про війну в Україні з точки зору різних тварин.

Відомий український режисер фільму «Плем’я» (2014) Мирослав Слабошпицький буде режисером дев’ятої та останньої частини, у якій Пенн зіграє американського звукорежисера, який випадково стає свідком початку війни 24 лютого 2022 року.

Зйомки фільму заплановані в Україні та Лос-Анджелесі влітку 2023 року.

Я дуже радий бути частиною цього фільму. Для мене велика честь співпрацювати з неймовірним актором і видатною людиною, одним із найбільших друзів України Шоном Пенном. Він був з нами під час нападу 24 лютого і глибоко досліджує війну та Україну у своєму документальному фільмі. Його підтримка є для нас безцінною, і її неможливо переоцінити, – сказав Слабошпицький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?