Соціологи відреагували на критику скандального опитування щодо Зеленського та корупції
Категорія
Україна
Дата публікації

Соціологи відреагували на критику скандального опитування щодо Зеленського та корупції

Соціологи відреагували на критику скандального опитування щодо Зеленського та корупції
Джерело:  online.ua

В Київському міжнародному інституті соціології прокоментували скандал, який спалахнув в Україні після оприлюднення соцопитування щодо відповідальності президента Володимира Зеленського за корупцію в країні. Соціологи звертають увагу на те, що глава держави має рекордно високу підтримку серед населення і запит на боротьбу із корупцією "не означає зниження і кризу (його) підтримки".

Джерело:  КМІС

Опитування щодо Зеленського й корупції. Соціологи відповіли на критику

Багато інтерпретаторів ототожнили "відповідальність" із "причетністю", хоча це не так. Серед українців досі зберігається бажання мати сильного лідера, від якого очікують рішучих дій. Водночас серед громадськості є відчутний запит на боротьбу з корупцією. Крім цього, українці переважно погано розбираються в державному управлінні та хто і за що саме несе відповідальність та де може здійснити вплив, - йдеться в заяві КМІС.

Соціологи також звернули увагу на те, що дуже багато українців персоналізують в особі президента саме ту людину, яка здатна втілити у життя найважливіші зміни.

За їхніми словами, населення просто розраховує, що саме Володимир Зеленський зможе викорінити корупцію як явище з життя нашої країни.

Більшість українців продовжують підтримувати політику Зеленського

При запиті населення на оновлення центральної влади лише чверть хотіли б зміни президента після Перемоги. Тобто зараз заклик до президента до боротьби з корупцією не означає зниження і кризу підтримки (проте, звісно, у довготривалій перспективі і особливо після Перемоги та після зміни порядку денного можуть бути істотні зміни).

Що важливо розуміти, результати соцопитування, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва спільно з КМІС у липні 2023 року вказують на те, що 78% українців нібито вважають, що Володимир Зеленський безпосередньо відповідальний за корупцію в уряді та воєнних адміністраціях.

Фото - скриншот

Однак деякі представники української влади, а також самі українці, припустили, що дані цього опитування сфальсифіковані й були оприлюднені, щоб вдарити по рейтингу глави держави.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?