Соцмережа TikTok оголосила війну біткоїну
Категорія
Технології
Дата публікації

Соцмережа TikTok оголосила війну біткоїну

Соцмережа TikTok оголосила війну біткоїну
Джерело:  online.ua

Ні для кого не секрет, що популярна соцмережа TikTok славиться своїми дивними алгоритмами, які часом видаляють абсолютно невинні відео, де немає нічого протизаконного, однак залишають контент, якому не місце в інтернеті. Цього разу керівництво компанії неочікувано для всіх оголосило війну біткоїну та іншим криптовалютам й почало видаляти ролики на цю тематику.

Джерело: CNBC

TikTok почав видаляти відео про біткоїн та криптовалюту

Цю дивну тенденцію нещодавно помітили блогери, які в мережі публікують відео про інвестиції та криптосферу. Більшість з них уже замислилися про перехід на інші сервіси, щоб мати можливість й далі просувати свій контент.

Видання розповідає історії 11 блогерів, які зіткнулися з цензурою з боку TikTok. Останні скаржаться на те, що їхні ролики постійно позначаються, як небажані, або зовсім видаляються без пояснень.

За словами фахівців, такі дії соцмережі можуть бути пов'язані з ростом шахрайства у сфері криптовалют. Що важливо розуміти, TikTok видаляє майже всі відео про цифрові активи, навіть ті, в яких детально пояснюється, як правильно користуватися криптовалютою.

"Багато творців зараз розглядають можливість переходу на Instagram, Twitter, YouTube чи інші сервіси, якщо TikTok продовжить видаляти пости, пов’язані з криптовалютою. YouTube цілком може стати новим місцем для авторів, адже нещодавно запустив аналогічну функцію коротких відео Shorts. А для того, щоб залучити нових користувачів платформа платитиме авторам контенту до 10 тисяч доларів на місяць. На це компанія виділила 100 мільйонів доларів", - йдеться в повідомленні.

Журналісти звернулися з коментарем до керівництва TikTok, однак в компанії не захотіли поспілкуватись із медіа на цю тему. Тож досі ніхто не зміг зрозуміти, які саме правила порушили творці контентупро криптовалюту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?