Соцмережі вибухнули через загибель письменниці Вікторії Амеліної внаслідок обстрілу Краматорська
Категорія
Україна
Дата публікації

Соцмережі вибухнули через загибель письменниці Вікторії Амеліної внаслідок обстрілу Краматорська

Соцмережі вибухнули через загибель письменниці Вікторії Амеліної внаслідок обстрілу Краматорська
Джерело:  online.ua

Україною прокатилась страшна новина про загибель письменниці Вікторії Амеліної, яка також була членом PEM Ukraine. Вона померла у лікарні від важких поранень внаслідок обстрілу злочинною армією РФ Краматорська.

Джерело: Соцмережі

Що відомо про загибель Вікторії Амеліної 

Амеліна померла 1 липня в лікарні в Дніпрі. Зокрема, вона збирала інформацію про воєнні злочини армії РФ в Україні та передавала їх представникам правозахисної організації Truth Hounds, а також працювала на звільнених українськими військовими територіях сходу, півночі та півдня України.

Саме Амеліна знайшла щоденник вбитого росіянами письменника Володимира Вакуленка в районі Ізюму.

Стрічки соцмереж заповнені постами, фото й спогадами про українську письменницю, яка робила значний вклад в розвиток української літератури та культури в цілому.

Як у соцмережах українці реагують на загибель Амеліної 

За словами ще однієї письменниці та журналістки Галини Вдовченко, яка була особисто знайма з Амеліною, вони разом надавали допомогу людям та займались просвітницькою діяльністю.

Знайдеш її поглядом – і відчуваєш підтримку. Тільки тепер намагаюсь усвідомити, як багато їй вдалося зробити. Вона мала б прожити довге яскраве життя і написати, сказати, зробити набагато більше, якби не російські ракети, які щодня вбивають українців на українській землі, руйнуючи наші життя, - розповідає про Амеліну Галина Вдовченко. 

На смерть письменниці також відреагувала знаменита поетеса Ліна Костенко.

Кінорежисерка та письменниця Ірина Цілик спілкувалась з Амеліною й днями мала поїхати з нею в Карпати – у табір для підлітків з Донеччини. Вона у своєму фейсбуку написала допис про Вікторію, смерть якої її приголомшила.

Талановита українська письменниця, яка минулого року почала писати також сильні вірші. Активістка й дослідниця, що їздила в гарячі зони збирати свідчення постраждалих. Людина, що вклала всю душу (і власні гроші, між іншим) у літературний фестиваль в Нью-Йорку Донецької області та місцевих підлітків, з якими вона там зав’язала ниточки. Добра дружина і мама чудового хлопчика, – наголосила Цілик.

На смерть письменниці також відреагували її подруга Юлія Березовська-Чупа, глава Львівської ОВА Максим Козицький, популярна блогер Софія Безверха, український історик та публіцист Роман Кабачій, Український військовий Михайло Мартиненко та велика кількість інших українців.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?