S&P оголосило Росії вибірковий дефолт
Категорія
Економіка
Дата публікації

S&P оголосило Росії вибірковий дефолт

S&P оголосило Росії вибірковий дефолт
Джерело:  online.ua

9 квітня офіційно стало відомо, що рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Росії в іноземній валюті із CC/C до SD/SD, що є оголошенням вибіркового дефолту.

Джерело: S&P

S&P оголосило Росії "вибірковий дефолт" з іноземної валюти

Варто звернтути увагу на те, що рейтинг у національній валюті залишається на рівні CC/C із негативним прогнозом.

Зниження рейтингу було за тим, що російський уряд, як ми розуміємо, зробив виплати купонів і основної суми боргу за доларовими єврооблігаціями 2022 і 2024 років у рублях, - наголошують представники рейтингового агентства.

Що важливо розуміти, наразі у країни-агресорки залишається лише 30 днів, щоб не допустити дефолт. Однак аналітики мають сумніви, що інвестори зможуть конвертувати рублеві платежі в долари з доходом, який було передбачено.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно Мінфін РФ переказав кошти для виплати купонного доходу та погашення єврооблігацій в рублях, оскільки банк-кореспондент не дозволив проводити виплату у доларах, що може означати дефолт.

Що важливо розуміти, зовнішній борг країни-агресорки та її компаній сягає 150 млрд доларів. Однак виплатити їх для країни проблематично – санкції міжнародних гравців заморозили 350 млрд доларів її золотовалютних резервів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?