SpaceX запустила в космос надсучасний метеорологічний супутник
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

SpaceX запустила в космос надсучасний метеорологічний супутник

Falcon 9
Джерело:  SpaceX

Компанія SpaceX виконала свою другу в цьому році місію для національної безпеки США. Ракета Falcon 9 запустила з каліфорнійської бази Космічних сил Ванденберг місію USSF-62 на замовлення Космічних сил США.

SpaceX запустила супутник для Космічних сил США

Метою USSF-62 є виведення на низьку навколоземну орбіту супутника Weather System Follow-on — Microwave (WSF-M).

Розроблений і виготовлений компанією BAE Systems, WSF-M — це найсучасніший космічний апарат, призначений для надання необхідних метеорологічних даних для військових операцій у різних сферах ведення бойових дій.

Основний інструмент супутника, мікрохвильовий тепловізор, вимірюватиме вітер на поверхні моря, інтенсивність тропічних циклонів і збиратиме додаткові дані про навколишнє середовище. Супутником WSF-M є датчик космічної погоди, наданий урядом США, повідомляє BAE Systems.

Полковник Джим Хорн, старший керівник з питань матеріально-технічного забезпечення Командування космічних систем "Дельта" наголосив на важливості місії "для посилення потенціалу Америки в умовах ескалації загроз".

Після успішного виконання місії перший ступінь Falcon 9 безпечно повернувся на Землю, приземлившись у Ванденберзькій посадковій зоні 4 майже через вісім хвилин після старту. За даними SpaceX, це вже третій запуск і посадка для цієї ракети-носія.

Це було 279 успішне повернення першого ступеня ракети Falcon 9 для SpaceX.

USSF-62 стала 37-м запуском SpaceX у 2024 році і другою місією для Космічних сил в цьому році. Попередній запуск відбувся 14 лютого, коли Falcon 9 розгорнула місію USSF-124 з шістьма супутниками зі станції Космічних сил на мисі Канаверал у Флориді.

Starship втретє запустять у космос

SpaceX запланувала новий запуск Starship.

У пості на своїй сторінці у Twitter компанія розмістила посилання, за яким можна буде спостерігати за “третім льотним випробуванням Starship”.

Очікується, що воно розпочнеться 14 березня о 13:30 за київським часом.

Перші два польоти Starship у квітні та листопаді минулого року зрештою закінчилися невдачею, але кожен з експериментальних запусків дозволив фахівцям отримати цінні дані.

Під час другої місії чотири місяці тому перший ступінь надважкого прискорювача виконав номінальний політ, перш ніж відокремився від розгінного блоку Starship. А ракета вибухнула через кілька хвилин польоту через витік рідкого кисню з вентиляційного отвору.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?